13 woningen in nieuwbouwwijk Hoebenakker Nederweert

Marian Gielen

Woensdag 26 januari plaatsten wethouder Peter Koolen, Jack Corten directeur Jongen Bouwpartners en Ger Verstegen manager Publieke Waarde van Wonen Limburg symbolisch een wand- en vloerdeel voor de woningen op de locatie Hoebenakker. Hiermee stonden de initiatiefnemers stil bij de bouw van deze 13 nieuwe huizen in de nieuwbouwwijk Hoebenakker.

Conceptwoningen
Wonen Limburg bouwt er aan 6 sociale, levensloopbestendige huurwoningen, 4 middeldure huurwoningen en 3 starters-koopwoningen. De conceptwoningen worden grotendeels al in de fabriek gemaakt. Hierdoor zit er veel snelheid in de bouw en is er weinig bouwverkeer nodig.

Gevarieerde woonwijk
De nieuwbouwwijk biedt een mix aan koop- en huurwoningen in diverse categorieën. Dit zorgt voor een gevarieerde woonwijk. Met de ontwikkeling van deze nieuwe huizen biedt Wonen Limburg een thuis aan een brede groep bewoners. De juiste ingrediënten voor de bewoners om er samen fijn en prettig te wonen.

Blijven investeren
Volgens wethouder Peter Koolen blijft de vraag naar woningen groot. “We zetten ook de komende jaren in op veel woningbouw in Nederweert. Ik ben blij dat in dit plan ruimte is voor starters en dat er na jaren ook weer wordt geïnvesteerd in sociale woningbouw.”
Bekijk hier het nieuwsitem dat Nederweert24 over Hoebenakker maakte.

Inschrijvingen koopwoningen al gestart
De inschrijvingen voor de drie starters-koopwoningen zijn inmiddels al gestart. Tot en met 28 februari is het mogelijk je hiervoor in te schrijven door een mail te sturen naar verkoop@wonenlimburg.nl.  

Interesse in een huurwoning?
Meer informatie over de sociale huurwoningen is hier  terug te vinden. En hier  vindt u meer informatie over de middeldure woningen. De daadwerkelijke verhuur start op een later moment. Heeft u hierover vragen? Bel dan met Joy Joosten van ons team woonservice op  088 - 385 059 8.

We verwachten rond de zomer van 2022 de sleutels te kunnen uitreiken aan de nieuwe bewoners.

Uitgelicht

Zoeken