2019

 • Onderzoek flora en fauna 14 mei 2019

  Wonen Limburg gaat de komende jaren bij een groot deel van haar woningbezit energiebesparende maatregelen treffen. Hierbij wordt van ons verwacht dat we rekening houden met beschermde diersoorten zoals de huismus, gierzwaluw en vleermuizen. Al deze soorten zijn beschermd onder de ‘Wet Natuurbescherming’ en zijn sterk afhankelijk van bebouwing om in te kunnen nestelen.

 • Jaarverslag 2018: De toekomst in de steigers 01 mei 2019

  Ons jaarverslag 2018 is uit. We hebben er zelfs twee: het jaarverslag van Wonen Limburg en die van Wonen Limburg Accent. Met Wonen Limburg Accent richten we ons op de mensen met een middeninkomen. Ook zij verdienen een betaalbare huurwoning vinden wij.

 • Prachtige nieuwbouwwoning aan de Oude Trambaan in het witte stadje Thorn 30 april 2019

  Vanaf 1 mei 2019 hebben we een prachtige nieuwbouwwoning aan de Oude Trambaan in het witte stadje Thorn te huur. Op deze woning is het Samen Wonen concept van toepassing. Dat betekent dat je samen met de andere bewoners de gezamenlijke achtertuin gaat inrichten en onderhouden.

 • Informatie over de huurverhoging 23 april 2019

  Een keer per jaar mogen alle woningcorporaties in Nederland de huren van hun huizen verhogen.

 • Openingstijden Pasen 17 april 2019

  Op paasmaandag 22 april zijn al onze buurtwinkels en ons Wonen Limburg Huis gesloten. Ook is er dan geen avondopenstelling. Dinsdag 23 april staan we weer graag voor u klaar.

 • Overeenkomsten voor afbouw Het Roekenbosch getekend 17 april 2019

  Voor de afbouw van het vakantiepark Roekenbosch is een belangrijke stap gezet. Maandag 15 april zijn de drie overeenkomsten ondertekend waarin alles voor de beëindiging is vastgelegd. In deze overeenkomsten zijn afspraken gemaakt over het aantal woningen dat binnenkort gesloopt wordt en over het tijdelijke gebruik en beheer van de overige woningen.

 • Startsein nieuwe gemengde woonwijk Piushof Panningen 12 april 2019

  Donderdag 11 april heeft een aantal oud bewoners van Piushof samen met wethouder Rob Wanten (gemeente Peel & Maas) en Wonen LImburg bestuurder Wim Hazeu het officiële startsein gegeven voor de sloop van het oude Piushof.

 • Welkom thuis voor huurders Geleen 25 maart 2019

  Vanaf 1 april bieden we de huurders van het appartementengebouw aan de Dr. Nolenshof in Geleen een ‘Welkom thuis’ bij Wonen Limburg Accent. We breiden ons bezit hiermee uit met in 33 woningen.

 • Sleutel voor bewoners nieuwbouw Zuidsingel in Venray 18 maart 2019

  Een gezamenlijk ontbijt was het startsein voor het Welkom Thuis heten van de bewoners van de nieuwe woningen aan de Zuidsingel in Venray. In opdracht van woningcorporatie Wonen Limburg heeft bouwbedrijf Van Wijnen Zuid deze gerealiseerd. De eerste vijf bewoners ontvingen de sleutel van hun nieuwe thuis in gezelschap van bestuurder Ger Peeters van Wonen Limburg, Martijn van de Putten, wethouder van de gemeente Venray en gedeputeerde van de Provincie Limburg Hans Teunissen. De bewoners van de overige woningen en appartementen kunnen de komende weken verhuizen naar hun nieuwe thuis.

 • Start nieuwbouw 6 woningen Berg aan de Maas 18 maart 2019

  Op donderdag 14 maart is het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw van zes duurzame, energiezuinige woningen in Berg aan de Maas. Bouwbedrijf Van Wijnen Zuid realiseert deze in opdracht van woningcorporatie Wonen Limburg. In de loop van 2020 verhuizen de zes Sinti gezinnen van hun tijdelijke woning naar de nieuwe woningen op hun oude, vertrouwde locatie aan de Stegerweg.

 • Verdien een VVV Cadeaubon van € 25,- door tijdig uw huur op te zeggen 25 februari 2019

  Bent u van plan om te gaan verhuizen en wilt u dus uw huur opzeggen? Doe dit dan minimaal twee maanden van tevoren en verdien een VVV Cadeaubon ter waarde van € 25,-.

 • Gemeente Roerdalen en Wonen Limburg helpen bewoners besparen op vaste lasten 13 februari 2019

  50 huishoudens krijgen gratis adviesgesprek

 • Samenwerking met Humanitas 13 februari 2019

  Wonen Limburg gaat in de gemeente Peel en Maas– bij wijze van proef - samenwerken met Humanitas.

 • Wonen Limburg maakt Dempseyflat in Sittard klaar voor de toekomst 06 februari 2019

  Op dinsdagavond 5 februari hebben we de bewoners van 95 appartementen aan de Dempseystraat in Sittard geïnformeerd over de plannen om het woongebouw klaar te maken voor de toekomst. Voor de bewoners van de kleinere appartementen betekent dit dat ze zullen verhuizen omdat hun appartementen worden omgebouwd naar driekamerappartementen.

 • Houten sociale huurwoningen Sportstraat Leuken 07 februari 2019

  Wonen Limburg wil in samenwerking met de gemeente Weert 16 houten sociale huurwoningen realiseren op de Sportstraat in de wijk Leuken. Het betreffen zeer duurzame woningen die een plekje krijgen in de omgeving van het Luuëkerpârk. De gemeenteraad besluit hierover op 13 maart 2019.

 • Angelique en Ian maken het verschil 04 februari 2019

  Vanaf eind 2017 tot en met 2020 verduurzaamt Wonen Limburg 4.000 woningen middels een energieproject. Voor de woningen die op de planning staan onderzoeken we de mogelijkheden voor energiebesparende maatregelen en waar mogelijk isoleren we de woning en plaatsen we HR++ glas en zonnepanelen. We zorgen als het ware voor een 'warme jas' voor de woning. Bewoners raken hierdoor ook geïnspireerd om persoonlijk aan de slag te gaan met (verdere) verduurzaming.

 • Wonen Limburg Accent koopt 33 appartementen in Geleen in het middenhuursegment 01 februari 2019

  Vanaf 1 februari neemt Wonen Limburg Accent het complex Dr. Nolenshof in Geleen over van BHG Beheer. Het betreft de eerste aankoop van onze apart opgerichte besloten vennootschap. Deze vennootschap richt zich volledig op het middenhuursegment.

 • Maak jij met ons de beweging? 31 januari 2019

  In onze samenleving, die uitgaat van ‘eigen kracht’ en een sociaal vangnet, vallen helaas nog veel mensen tussen wal en schip. Wij zien dit vanuit Wonen Limburg, en jij ziet dit ongetwijfeld vanuit jouw professionele betrokkenheid en wellicht ook in jouw persoonlijke sfeer, bij mensen om je heen.

 • Kindcentrum Tarcisius in voormalige HTS 25 januari 2019

  Basisschool Tarcisius verhuist naar de voormalige HTS aan het Bekkerveld. Wonen Limburg en Gemeente Heerlen zijn het eens geworden over een grondruil. De HTS met het binnenterrein van Wonen Limburg wordt geruild tegen woningbouwlocaties aan de Burg. Gijzelslaan en Spoorsingel van de gemeente. De gemeenteraad besluit in maart over de extra kosten. Daarna worden de plannen pas verder uitgewerkt.

 • Gewijzigde tijd wekelijkse inloop Wonen Limburg in Buurthuis Urmond 16 januari 2019

  De inlooptijden voor het Buurthuis Urmond (in de Kooypoort) aan het Urmonderplein 43 zijn gewijzigd. U bent voortaan elke donderdag welkom tussen van 13.00 tot 15.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig.

 • Onderzoek naar seniorenwoningen Horst aan de Maas 11 januari 2019

  Eind vorig jaar hield de SP in Horst aan de Maas een enquête onder inwoners van seniorenwoningen. Maandag 7 januari ontvingen we het onderzoeksrapport. Uit het onderzoek blijkt dat 90% van de respondenten tevreden is met hun seniorenwoning. Goed om te horen!

 • Informatiemarkt Niks 18 in Horst 11 januari 2019

  Wat is er allemaal mogelijk en nodig als je 18 wordt? Hoe regel je je eigen zorgverzekering en je toeslagen? En waar vraag je studiefinanciering aan? Waar wil je wonen als je uit huis gaat? Op welke politieke partij ga je stemmen en hoe ziet een goed CV eruit?

 • Twee nieuwe woongebouwen aan het San Damianopad in Venray 11 januari 2019

  Het centrum van Venray is een mooi wooncomplex rijker. In samenwerking met de gemeente Venray en de Provincie Limburg hebben we er 18 appartementen gerealiseerd, verdeeld over twee woongebouwen. Eind januari krijgen de bewoners de sleutel van hun nieuwe thuis

 • Bedankt, Hakim! 18 januari 2019

  Een tijdje geleden ontmoette ik Hakim (9), de hoofdpersoon van ons bewonersblad. Hij interviewde me over Wonen Limburg en duurzame energie.

 • Wonen Limburg en Gemeente Weert helpen bewoners besparen op vaste lasten 07 januari 2019

  100 huishoudens krijgen gratis adviesgesprek

Uitgelicht

Zoeken