Aankoop voormalige garage aan de Dr. Bakstraat in Maastricht

ine

Wonen Limburg is eigenaar geworden van de locatie met voormalige autogarage op de hoek van de Dr. Bakstraat en Eenhoornsingel in Maastricht-West. De woningcorporatie wil op deze locatie woningbouw realiseren en gaat hiervoor dit jaar een plan ontwikkelen. Uiteraard wordt de omgeving hierbij betrokken.

bakstraat

Prachtige locatie
Onze bestuurder Ger Peeters is blij met de aankoop: “De locatie ligt op korte afstand van het centrum van de historische binnenstad van Maastricht en diverse in- en uitvalswegen. Bovendien zijn er voldoende voorzieningen in de directe nabijheid, waaronder winkelcentrum Brusselse Poort, meerdere busstations, het Bonnefanten College en de Hogeschool Zuyd. Dat maakt woningbouw voor deze locatie heel interessant.” 

Samenwerking
De aankoop kwam tot stand in samenwerking met initiatiefnemend ontwikkelaar Eenhoorn Ontwikkeling & Realisatie B.V. (een alliantie van CVO Group en Stuijts Beheer BV) en in samenspraak met de gemeente Maastricht.

Participatietraject met omgeving
De buurtbewoners worden vroegtijdig geïnformeerd over de woningbouwplannen en de gemeentelijke vergunningsprocedure. Het participatietraject met de omgeving wordt begin 2022 opgestart

Uitgelicht

Zoeken