U bepaalt ons succes

Marjolein Nollen

Wonen Limburg bezit zo’n 26.000 huizen in heel Limburg. Het grootste deel van ons kapitaal zit in de bakstenen en dakpannen van die huizen. Jaarlijks geven we ook nog eens veel geld uit om al dat vastgoed in goede staat te krijgen en te houden. Dat is ons werk: we investeren in prettig leefbare huizen en buurten.

Wonen Limburg-bestuurder Wim Hazeu

Maar al die huizen kunnen er nog zo netjes bij staan; als het rommelt achter de voordeur of in de straat, dan is de buurt minder leefbaar. In dat geval levert onze investering niks op en zijn we als organisatie dus niet succesvol. Een buurt is namelijk een fijnere woonomgeving als de bewoners het er naar hun zin hebben.

Kort gezegd: het geluk van onze huurders bepaalt voor een groot deel het succes van Wonen Limburg. Daarom stellen we onze huurders centraal bij alles wat we doen. Dat gaat verder dan goede huisvesting. Als we mogelijkheden zien om huurders – en dan vooral mensen in een kwetsbare positie– vooruit te helpen in de maatschappij, dan doen we dat.

Dit noemen we ‘social return’: met ons werk doen we iets terug voor de maatschappij. Zo werken bij onze eigen facilitaire dienst mensen die in dienst zijn bij SW-bedrijven . In ons Wonen Limburg Huis werken mensen als Jennifer (onze hoofdpersoon van het magazine In de buurt van… uitgave juli 2014. En samen met scholen en de aannemers die ons onderhoud doen, helpen we kwetsbare jongeren aan een leer/werkplek in de bouw.

Zo draagt niet alleen wát we doen, maar ook hóé we dat doen bij aan een betere samenleving.

Wim Hazeu
Bestuurder Wonen Limburg

 

Uitgelicht

Zoeken