Mensen met passie

ine

De afgelopen 2 jaar heb ik veel gesprekken gevoerd met de huurdersorganisaties om tot een nieuwe vorm van samenwerking te komen.

Wim Hazeur

Tijdens die gesprekken kwam ik mensen met passie tegen, die zich de benen uit het lijf lopen om de belangen van huurders te behartigen. Ik heb ongelofelijk veel respect voor hun inzet. Jammer genoeg zag ik ook dat het om een vaste, kleine groep mensen gaat en dat het moeilijk is om nieuwe leden te vinden.

Die harde kern wilden we graag wat minder zwaar belasten en tegelijkertijd wilden we een bredere huurdersgroep betrekken bij onze organisatie. Hoe? Door meer mensen op hun passie aan te spreken. En door ze korter en in wisselende samenstelling te betrekken bij de onderwerpen die ze aanspreken. De bestaande huurdersorganisaties zijn inmiddels verenigd in 1 koepelorganisatie. Die heeft de regisserende rol om alles in goede banen te leiden.

Lees hier hoe ons nieuwe participatiemodel er precies uitziet. Ik ben heel blij dat u hiermee een nog centralere plek in onze organisatie krijgt. Sinds 1 juli  is bovendien een nieuwe wet van kracht. Die zegt dat huurders een grotere stem moeten krijgen in het werk van de corporatie. Dat bevestigt nog maar eens dat de koers die wij 2 jaar geleden hebben ingezet, de juiste is.

U kunt ook met ons meedenken. Zowel over ontwikkelingen bij u in de straat, als over het beleid van onze organisatie. Interesse? Laat het dan vooral weten, via onze website, per mail of telefonisch. We zijn er voor u!

Wim Hazeu
Bestuurder Wonen Limburg

Uitgelicht

Zoeken