1000e installatie Zonnig-Limburg

esther

Vrijdag 24 juni, een jaar na de eerste paneellegging, plaatste Zonnig-Limburg de 1000e zonnepaneelinstallatie. De heer en mevrouw Hendriks uit Landgraaf waren de gelukkige huurders. Zij kregen een zonnepaneel overhandigd door gedeputeerde Daan Prevoo. De heer en mevrouw Hendriks zijn erg verheugd met de zonnepanelen: ‘Een heel eenvoudige manier om te besparen op onze maandelijkse lasten’.

1000e installatie Zonnig-Limburg

Verlaging woonlasten
Met het bundelen van de krachten willen de elf Limburgse woningcorporaties, waaronder Wonen Limburg, in drie jaar tijd minimaal 3.000 huurwoningen voorzien van zonnepanelen. Daarmee is Zonnig-Limburg één van de grootste landelijke projecten in de volkhuisvesting die huurwoningen voorziet van zonnepanelen. De gezamenlijke woningcorporaties hebben als belangrijkste doel de woonlasten voor de huurders te verlagen. De energieopbrengsten van de panelen komen ten goede aan de bewoner. De huurder betaalt hiervoor een bijdrage. Provincie Limburg is nauw betrokken bij het project en subsidieert een deel van de projectkosten van Zonnig-Limburg.

Op stoom
Projectleider Peter Hopmans: ‘We merken dat we nu echt op stoom komen. In het begin is het natuurlijk altijd nog even zoeken met elkaar. Nu zien we steeds meer initiatieven ontstaan. En het mooie is dat iedere corporatie het op haar eigen manier kan doen. Doordat we nu steeds meer installaties plaatsen, zien we ook een ‘zwaan-kleef-aan-effect ontstaan’. Huurders zien bij elkaar de panelen liggen, horen van elkaar hoe voordelig het is en de vraag ontstaat vanzelf.' Het netto voordeel voor de huurder is dan ook erg groot. Het kan huurders van Wonen Limburg wel tot twee tientjes per maand opleveren. Zonder dat u daar iets voor hoeft te doen. 
 

Uitgelicht

Zoeken