Eerste tijdelijke woningen in Weert - verhuur van start

esther

Volgende week worden de eerste tien Kompaswoningen in Weert geplaatst. De komende periode volgen er nog twintig op verschillende locaties in Weert. Kompaswoningen zijn woningen die Wonen Limburg tijdelijk beschikbaar stelt aan mensen die voor een korte periode een woning nodig hebben. Hiermee verlicht de corporatie de huidige, tijdelijke druk op de woningmarkt.

 

Kompaswoning One

Wonen Limburg zet op dit moment op diverse plekken in Limburg in op tijdelijke huisvesting. Op dit moment is er namelijk nog veel vraag naar sociale huurwoningen. De corporatie is zich er echter van bewust dat de vraag in de toekomst gaat veranderen. Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg: ‘Dat betekent dat we voorzichtig moeten zijn met wat we op de traditionele manier aan woningen bouwen. Bovendien duren die trajecten veel langer. We willen nu direct woningen toevoegen, om aan de vraag van nu te kunnen voldoen. Daarom plaatsen we dus op diverse plekken in Limburg tijdelijke, flexibele woonruimte. Waaronder 30 stuks in Weert.”

Verrassend ruim
De eerste tien Kompaswoningen komen aan de Langeniusstraat in Weert. Vanaf begin juni kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen. De andere woningen komen aan de Marinusweg en Heuvelweg. Alle 30 woningen zijn van het type Heijmans One, bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens. Het huis is slim ingedeeld en oogt verrassend ruim. Op de begane grond is een woonkamer met vide, keuken en badkamer. Boven bevindt zich een aparte slaapkamer. Bovendien zijn de woningen zeer energiezuinig, mede vanwege de zonnepanelen op het dak.

Start verhuur
Vandaag start de verhuur van de eerste tien woningen. Dit verloopt via Thuis in Limburg. Er is geen inschrijftijd nodig; de woningen worden verhuurd via ‘loting’ en ‘direct te huur’. De maximale huurtermijn bedraagt twee jaar. De huurprijs van de woningen is € 586,86.

Uitgelicht

Zoeken