Energieprojecten 2016 gaan van start!

jessica

Het is bekend dat Wonen Limburg het belangrijk vindt dat de woonlasten voor onze huurders zo laag mogelijk blijven. Ook het besparen van energie vinden we belangrijk. Daarom selecteren we elk jaar een aantal woningen die in dat jaar energetisch gerenoveerd worden naar een gemiddeld energielabel B. Hierbij gaan we ervan uit dat we energieverbruik kunnen beperken door verspilling van energie te voorkomen. Deze week gaan we van start met het renovatietraject 2016, waarbij we 866 woningen gaan voorzien van energiebesparende maatregelen.

Energiebesparende maatregelen

 

Technische opnames door aannemer

Afgelopen week stuurden we de betreffende huurders een brief waarin we de werkzaamheden aankondigen. In totaal gaan vier aannemers – verschillend per regio - aan de slag met de woningen: Maasveste Berben Bouw, Consortium Cuypers/Pex, Consortium Gebr. Janssen/ Driessens en Janssen De Jong. Deze week starten de aannemers met het inplannen van een huisbezoek om de huurders meer informatie te geven over de energiebesparende maatregelen. Tijdens deze afspraak wordt de woning bovendien meteen grondig geïnspecteerd, om een goed beeld te krijgen van de huidige staat van de woning.

Alles in één

Wat dit jaar nieuw is, is dat de huurders maar één keer gestoord hoeven te worden in het voortraject. De aannemer voert tijdens het eerste huisbezoek meteen alle voorbereidingen in één keer uit. Zo maakt de aannemer een energie prestatie advies op en bereidt hij meteen alle uit te voeren werkzaamheden voor. Dat betekent bijvoorbeeld dat als de kozijnen vervangen moeten worden, dat hij deze dan ook direct inmeet.

Uitgelicht

Zoeken