MFC Brukske en woningen Adelaar Venray genomineerd voor Architectuurprijs Venray 2016!

jessica

Op 17 juni 2016 reikt de gemeente Venray voor de zesde keer - in samenwerking met het Adviesbureau Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) - de Architectuurprijs Venray uit. Het ARK heeft zeven bijzondere projecten genomineerd, waaronder twee van onze projecten: MFC Brukske en de woningen aan de Adelaar. Ook u mag uw stem uitbrengen op uw favoriet!

Nominatie MFC Brukske en Adelaar Architectuurprijs Venray 2016

 

Vakprijs en publieksprijs

Dit jaar worden opnieuw twee prijzen uitgereikt: een vakprijs én een publieksprijs. De vakprijs wordt uitgereikt door een vakjury, bestaande uit architecten en ontwerpers. De publieksprijs daarentegen wordt bepaald door de inwoners van de gemeente Venray en andere belangstellenden. Het project dat de meeste stemmen heeft gekregen, mag deze prijs in ontvangst nemen.

Op 20 mei brengt de vakjury een kort bezoek aan alle genomineerde projecten, waarna zij de winnaar van de Vakprijs bepalen. Wonen Limburg is deze dag amen met de architect aanwezig om de vakjury over alle ins en outs te vertellen.

Nominaties

De genomineerde gebouwen en projecten zijn:
• het kantoor en productiehal van Inalfa Roofsystems in Oostrum,
• een dubbel woonhuis aan de Dr Kortmannweg 16A & B in Venray,
• appartementen en patiowoningen aan de Adelaar in Venray (Wonen Limburg),
• het MFC Brukske aan de Kiosk in Venray (Wonen Limburg),
• het Vincentiushof in Venray,
• Odeon aan de Hoenderstraat in Venray en
• de Laathof aan de Hoenderstraat en Bontekoestraat in Venray.

Meer informatie over deze genomineerden projecten vindt u in het informatieboekje op de website van de gemeente Venray.

Stem mee!

Ook u kunt stemmen en dus meebepalen wie er met de publieksprijs aan de haal gaat. Tot 31 mei 2016 kunt u uw stem uitbrengen via het stemformulier.

Prijsuitreiking

Op 17 juni 2016 wordt de Architectuurprijs Venray 2016 uitgereikt. Iedereen is van harte uitgenodigd om de prijsuitreiking bij te wonen. Deze vindt vanaf 16.00 uur plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Venray. Graag van tevoren aanmelden via e-mail gemeente@venray.nl of per telefoon (0478) 52 33 33.

 

Uitgelicht

Zoeken