Nieuwe binnentuin voor Het Heem in Baarlo

ine

Het Heem in Baarlo heeft sinds kort een nieuwe binnentuin. Op zaterdagmiddag 18 juni openen de bewoners in het bijzijn van wethouder Arno Janssen en Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg.

heem baarlo

Buurtgenoten en andere direct betrokkenen zijn uitgenodigd de nieuwe tuin te komen bewonderen. Bewoners van Het Heem zijn vanaf het maken van het ontwerp betrokken bij de vernieuwde ontmoetingsplaats.

De nieuwe binnentuin maakt deel uit van een reeks vergroeningsprojecten van Wonen Limburg. Een vergroeningsproject is een project waarin Wonen Limburg samen met de bewoners van een woongebouw de stenen gevels en/of gemeenschappelijke ruimtes een fraai, vriendelijk en duurzaam uiterlijk geeft. De uitwerking is meerledig. Het gebouw knapt er flink van op. Maar belangrijker nog: de bewoners zijn met elkaar bezig iets moois van hun woonomgeving te maken. Het idee van een vergroeningsproject is dan ook dat het ontmoeting tussen bewoners stimuleert.

Bewoners vanaf het eerste uur betrokken
De bewoners van Het Heem zijn vanaf het eerste uur betrokken bij de nieuwe binnentuin. Samen met een tuinarchitect is het ontwerp gemaakt. Op wens van de bewoners is een aantal schaduwdoeken geplaatst waardoor het ook bij zomerse temperaturen nog heerlijk toeven is. Maar ook aan de wintermaanden werd gedacht. Zo is er een kerstboom aangeplant met elektravoorziening in de buurt. Zodat er ieder jaar een sfeervolle boom in de tuin staat.

Ontmoetingsplaats voor jong en oud
De nieuwe ontmoetingsplaats van Het Heem is het eerste gerealiseerde vergroeningsproject van Wonen Limburg. Overigens kunnen de gasten van de dagopvang bij de multifunctionele accommodatie De Engelbewaarder ook gebruik maken van de tuin. Hiermee wordt het een echte ontmoetingsplaats voor jong en oud.

 

 

 

 

Uitgelicht

Zoeken