Ondertekening 22 nieuwe kompaswoningen

esther

Woensdagmiddag 8 juni zetten Ger Peeters (bestuurder van Wonen Limburg) en Jeroen de Bekker (directeur Heijmans Woningbouw) hun handtekening onder de (ver)koop van nog eens 22 kompaswoningen van het type Heijmans One. Deze woningen komen later dit jaar in America en Panningen te staan. Eerder dit jaar kochten we al 30 stuks voor plaatsing in Weert.

8 juni 2016

Kompaswoningen zijn woningen die Wonen Limburg tijdelijk beschikbaar stelt aan mensen die voor een korte periode een woning nodig hebben. Hiermee verlichten we de huidige, tijdelijke druk op de woningmarkt. Onlangs plaatsten we de eerste tien kompaswoningen van het type One in Weert. Binnenkort volgt de sleuteloverdracht aan de nieuwe huurders.

Een tijdelijk thuis
Wonen Limburg zet op dit moment op diverse plekken in Limburg in op tijdelijke huisvesting. Op dit moment is er namelijk nog veel vraag naar sociale huurwoningen. We zijn ons er echter van bewust dat de vraag in de toekomst gaat veranderen. Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg: ‘Dat betekent dat we voorzichtig moeten zijn met wat we op de traditionele manier aan woningen bouwen. Bovendien duren die trajecten veel langer. We willen nu direct woningen toevoegen, om aan de vraag van nu te kunnen voldoen. Daarom plaatsen we dus op diverse plekken in Limburg tijdelijke, flexibele woonruimte.”

Verrassend ruim
De tijdelijke woningen zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens. Het huis is slim ingedeeld en oogt verrassend ruim. Op de begane grond is een woonkamer met vide, keuken en badkamer. Boven bevindt zich een aparte slaapkamer. Bovendien zijn de woningen energiezuinig.

Uitgelicht

Zoeken