Onthulling kunstwerk bij feestelijke opening lofts Weert

esther

De nieuwe bewoners van het oude Wonen Limburg kantoorpand aan de Parallelweg in Weert maakten samen kunst voor de algemene ruimten. Vol trots onthulden zij het schilderij en de bank tijdens het officieel openingsmoment op donderdag 9 april. Na de verbouwing is het voormalige kantoor omgetoverd tot een woongebouw met 21 loft appartementen, waarvan er 11 zijn verhuurd aan MET ggz. Eén appartement gebruikt MET ggz als huiskamer.

onthulling kunstwerk

Creatieve lofts
In dit project zijn Wonen Limburg, Aannemersbedrijf Jongen-Meulen, Satijn Plus architecten en installateurs gezamenlijk aan de tekentafel tot creatieve oplossingen gekomen om het oude kantoorpand zo optimaal mogelijk te hergebruiken. En met de actieve en betrokken houding van de gemeente Weert heeft het geresulteerd in een snelle realisatie van dit bijzondere project.

Met behoud van het oorspronkelijk ontwerp is de industriële kantoorsfeer zoveel mogelijk intact gebleven. Een creatieve oplossing is bijvoorbeeld dat de badkamer en de keuken centraal in het appartement geplaatst zijn, zodat een woonruimte ontstaat die door de bewoner creatief en vrij in te richten is. Het zogenaamde loftprincipe.  Daarnaast zijn extra geluidswerende aanpassingen gedaan en is een energiesprong van label C naar label A gerealiseerd. Het project is door ketensamenwerking met Bouwbedrijven Jongen tot stand gekomen.

 

Uitgelicht

Zoeken