Van een huis naar een thuis

ine

Wonen Limburg besteedt steeds meer technische zaken uit aan partners. U merkt dat bijvoorbeeld bij renovatie en onderhoudswerkzaamheden: die voeren geselecteerde aannemers voor u uit, niet onze eigen mensen. Zo hebben wij onze handen vrij om ons bezig te houden met de sociale verhoudingen in straten, buurten en woongebouwen. Dat is een cultuuromslag waar we al een paar jaar heel bewust aan werken.

Ger Peeters

Voorheen boden we u een huis, nu bieden we u een ‘thuis’. Dat scheelt maar één letter, maar het is een wereld van verschil. ‘Thuis’ betekent: warmte en een prettige woonomgeving. Onze wijk- en complexbeheerders zijn heel belangrijk in het bieden van die prettige woonomgeving. Zij zijn onze ogen en oren in uw buurt én ze zijn het gezicht van Wonen Limburg voor onze bewoners.

Dankzij die ogen en oren weet onze hele organisatie wat er speelt in onze buurten. Want u denkt misschien dat onze managers en beleidsmakers in hun eentje ons beleid uitstippelen; dat is niet waar. Uiteindelijk is uw stem natuurlijk zeker zo belangrijk. Onze wijk- en complexbeheerders zorgen ervoor dat we dat nooit vergeten.

Onze wijk- en complexbeheerders houden zich dus in brede zin bezig met de leefbaarheid van de buurt. Dat is een taak die ze niet alleen kunnen vervullen. Want de buurt, die maakt u met z’n allen. De wijk- en complexbeheerder zal u dan ook altijd vragen wat u zélf kunt doen om uw buurt mooier en beter te maken. Dat is misschien nog even wennen, maar geloof me: samen werken aan een leefbare buurt is het leukste wat er is.

Ger Peeters
Bestuurder Wonen Limburg

Uitgelicht

Zoeken