Wegens succes: tweede reeks energiecoaches voor Wonen Limburg

jessica

De Natuur en Milieufederatie heeft voor Wonen Limburg heeft een tweede groep van zeven mensen opgeleid tot energiecoach. Het doel van de energiecoaches is om onze huurders te adviseren en ondersteunen bij het verminderen van hun woonlasten, met name de kosten van het verbruik van elektriciteit en gas. De energiecoaches gaan na het behalen van hun diploma samen met huurders aan de slag.

Energiecoaches Wonen Limburg

Naast energiebesparende maatregelen aan de woning is in sterke mate het gebruikersgedrag bepalend voor het totale energieverbruik van de woning. Een lager verbruik is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de huurder! Huurders zijn zich vaak niet bewust van het energieverbruik van bijvoorbeeld verlichting, vijver- of aquariumpompen, laadapparatuur van gsm, wasmachine of droger en welke gevolgen dit heeft voor hun energierekening. Voor veel mensen is deze rekening moeilijk te begrijpen, de bedragen en begrippen zijn vaak onduidelijk.

Kosten besparen en goed voor de gezondheid

De energiecoaches kunnen tijdens een huisbezoek huurders adviseren en ondersteunen bij het verlagen van de energiekosten. Hierna weten huurders welke energiekosten zij zelf kunnen beïnvloeden en welke mogelijkheden hiervoor zijn. Door deze opgedane kennis zijn huurders na zo’n bezoek zeer gemotiveerd om de energierekening te verlagen! Ook geven de energiecoaches uitleg over de juiste wijze van ventileren, het gebruik van de thermostaat en eventuele andere installaties. Dit zorgt niet alleen voor een kostenbesparing, maar ook voor een gezonder binnenklimaat.

De energiecoaches zijn huurders van Wonen Limburg die door de Natuur en Milieufederatie Limburg in samenwerking met Wonen Limburg zijn opgeleid. Zij volgen een intensieve opleiding van drie dagen. Vrijdag 3 juni was de eerste dag. Ze sluiten de opleiding af met een eindtoets.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de energiecoaches bij Wonen Limburg, dan kunt u contact opnemen met Eric Peters, via telefoon 088-385 01 52. Voor informatie over het opleiden van energiecoaches kunt u contact opnemen met Sandra Penders van de Natuur en Milieufederatie Limburg, telefoon 06-13 96 59 61.

 

Uitgelicht

Zoeken