Inspirerende ideeën voor inrichting binnenplein Burgemeester Dohmenplein

ine

De ontwikkeling en bouw van 26 energiezuinige levensloopbestendige woningen aan het Burgemeester Dohmenplein in Eygelshoven loopt succesvol op zijn eind. Tijd dus om ook aandacht te richten op het bijbehorende binnenterrein.

inspiratiesessie

Op woensdagavond 23 maart kwamen nieuwe huurders, omwonenden en geïnteresseerden van de nieuwbouw in het nieuwe Columbus Earth Theater in Kerkrade bij elkaar om samen te brainstormen over de inrichting van dit binnenterrein.

Duidelijke meningen en visie

Onderverdeeld in groepen gingen de zeer gemotiveerde deelnemers aan de slag. Onderwerpen als gezonde voeding, voldoende beweging , ontmoeten, groen in de wijk, kinderen, huisdieren en overlast zijn de revue gepasseerd. De voorstellen voor de inrichting varieerden van een voedseltuin tot aan een ravotplaats en van in het plein geïntegreerde parkeerplaatsen tot een park met een overdekte mogelijkheid tot ontmoeten.

Werk aan de winkel

De komende weken vindt een inventarisatie plaats van alle innovatieve ideeën en initiatieven. Daarna wordt een projectteam samengesteld uit bewoners, gemeente Kerkrade, IBA Parkstad en Wonen Limburg. Samenwerken zoals samenwerken bedoeld is. Aan het eind van dit jaar kan de uitvoering mogelijk van start gaan.

 

logo eygelshoven

De gemeente Kerkrade en woningcorporaties Wonen Zuid en Wonen Limburg werken samen aan een goede toekomst voor de buurten Waubacherveld, Hopel, Eygelshoven-Kom, Vink, Erenstein, Chevremont en Haanrade. Bij het uitvoeren van plannen en projecten maken zij gebruik van de Stadsdeelvisie Kerkrade Noord en Oost II, waarin de huidige situatie in kaart is gebracht en waarbij de richting is aangegeven wat er nodig is om klaar te zijn voor de toekomst. Dit doen zij ook door het actief ondersteunen en uitdragen van (buurt-)initiatieven van bewoners en/of ondernemers. Om een overzicht te krijgen van wat er allemaal speelt in de buurten aan projecten en initiatieven, is in 2015 het Uitvoeringsprogramma ‘Op Flexpeditie’ opgestart dat steeds actueel wordt gehouden en te bekijken is op www.kerkrade.nl en op de Facebookpagina Wijkontwikkeling Gemeente Kerkrade.

Uitgelicht

Zoeken