Overeenkomst met Schuldhulpverlening Gemeente Venlo

Ingrid Bekker

Recent ondertekende onze bestuurder Wim Hazeu de intentieovereenkomst Schuldhulpverlening Gemeente Venlo. Ook corporaties Antares en Woonwenz zetten hun handtekening.

 

Steeds meer mensen leven onder de armoedegrens, zelfs meer dan 10%. In sommige situaties betekent dit dat mensen de huur moeilijk kunnen betalen.  De corporaties willen een ontruiming voorkomen en willen huurders met betalingsproblemen begeleiden.

Door deze ondertekening continueren de gemeente Venlo en de woningcorporaties Antares, Woonwenz en Wonen Limburg hun intensieve samenwerking op het gebied van het tegengaan van woningontruimingen door een huurachterstand.

Deze intentieovereenkomst richt zich op het voorkomen (preventie) van woningontruimingen als gevolg van huurachterstand. De partijen beseffen zich dat bij het ontstaan van een huurachterstand vaak sprake is van een achterliggende problematiek. Zij hebben oog voor eventuele multi-problematiek, zoals psychosociale factoren. Schuldhulpverlening is daarbij geen doel op zich, maar een middel om de burger van Venlo te ondersteunen bij het herstel naar zo optimaal mogelijke zelfredzaamheid. De samenwerking tussen gemeente Venlo en de woningcorporaties wordt als randvoorwaarde beschouwd om deze zelfredzaamheid te kunnen bereiken.

 

Uitgelicht

Zoeken