Welkom thuis voor huurders Landgraaf en Eygelshoven

ine

Vanaf 1 maart bieden we de huurders van de woongebouwen aan de Kieskoel in Landgraaf en aan de Pastoor Stevensstraat in Eygelshoven een ‘Welkom thuis’ bij Wonen Limburg. We breiden ons bezit hiermee uit met in totaal 128 appartementen.

thuis website

Focus op eigen regio

De verkoop past in de huidige strategie van beide corporaties. De Woonplaats is een corporatie in het oosten van het land met als voornaamste kerngebied de regio Enschede en de Achterhoek. De twee appartementencomplexen in Zuid-Limburg zijn destijds vanuit een fusie verkregen. In de loop der jaren heeft De Woonplaats divers vastgoed buiten haar kerngebied verkocht. Deze verkoop past dan ook binnen de visie en doelstelling van De Woonplaats. Wonen Limburg heeft al een paar honderd woningen in zowel Eygelshoven als Landgraaf, waarvan de meeste Landgraafse woningen in de wijk Schaesberg liggen.

Betaalbare huurwoningen

Met de verkoop blijven de woningen beschikbaar voor de sociale huursector. Dat is voor ons een belangrijk gegeven. Er is momenteel immers veel vraag naar betaalbare huurwoningen. De appartementen zijn met hun huurprijs beneden de € 586,- geschikt voor onze belangrijkste doelgroep.

Voor de huurders verandert er weinig. Het door De Woonplaats aangeboden Serviceabonnement Onderhoud en de Glasschadeservice worden ook door ons aangeboden en kunnen dus voortgezet worden. Alle huurders zijn intussen persoonlijk op de hoogte gebracht.

Uitgelicht

Zoeken