Wonen Limburg genomineerd voor Duurzaam Bouwen Awards 2016

jessica

Vandaag werd bekend dat Wonen Limburg een van de drie genomineerden is voor de Duurzaam Bouwen Award 2016, categorie duurzaamste woningcorporatie. Het thema van de Duurzaam Bouwen Awards 2016 is: Verduurzaming van bestaande voorraad. Op 22 maart wordt tijdens Building Holland in de RAI Amsterdam de winnaar bekendgemaakt door de vakjury.

Nominatie Duurzaam Bouwen Awards 2016

De Duurzaam Bouwen Awards 2016 belonen de inzet van koplopers die een duidelijke visie hebben op duurzame renovatie van bestaande voorraad en dit kunnen onderbouwen met meetbare resultaten. Men beseft dat het verduurzamen en toekomstbestendig maken van de bestaande woningen en utiliteitsgebouwen momenteel de grootste uitdaging voor de bouwsector is. Het Energieakkoord sluit hier naadloos op aan en de partners van de Awards hebben een belangrijke rol bij het realiseren van de doelen van dit landelijke akkoord. Daarnaast wil de overheid het creëren van een Circulaire Economie stimuleren. Het hergebruiken van grondstoffen is onderdeel van dit concept en speelt ook in de bouwsector, een grootverbruiker van grondstoffen, een steeds grotere rol. Doel van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards in 2016 is het verkiezen van die organisaties die tot nu toe het beste slagen in het oppakken van deze twee grote uitdagingen en voorbeeldig voor hun beroepsgenoten zijn.

Genomineerden

Naast Wonen Limburg zijn ook Oost Flevoland Woondiensten en Woningbouwvereniging Gelderland genomineerd in de categorie Woningcorporaties.
De genomineerden in de overige categorieën vind je terug op de website: www.duurzaambouwenawards.nl.

Jury buigt zich over keuze winnaars

In de komende weken bepaalt de jury wie de winnaars zijn. Per categorie beoordeelt de jury welke organisatie de beste integrale aanpak en de meest spraakmakende projecten op het gebied van duurzame renovaties van bestaande voorraad heeft. Omdat de Duurzaam Bouwen Awards een prijs voor de best presterende organisatie is, beoordeelt de jury niet alleen op gerealiseerde duurzame renovatieproject(en), maar vooral op inbedding van duurzaam bouwen in de organisatie en op goede afspraken met stakeholders. Op 22 maart 2016 wordt de uitslag bekendgemaakt.

Uitgelicht

Zoeken