Let op voor brutale babbeltrucs!

jessica

Afgelopen week werd een van onze huurders het slachtoffer van een wel heel brutale babbeltruc. Een persoon kwam aan de deur met de mededeling dat hij namens Wonen Limburg de sloten kwam vervangen. Deze persoon heeft ook daadwerkelijk op dat moment de sloten vervangen. Per toeval kwam de huurder er later achter dat dit een babbeltruc betrof en zijn de sloten op tijd weer gerepareerd. Dit heeft in dit geval dus gelukkig geen buit opgeleverd. Maar past u hier voor op!

Babbeltruc

Geloofwaardige verhalen

Jaarlijks worden ouderen in hun eigen huis opgelicht door mensen met veel verschillende en zeer geloofwaardige verhalen.  Zo zegt men de meterstanden op te komen nemen, werkzaamheden namens een bedrijf uit te komen voeren of zogenaamd een pakje af te komen geven voor de buren. Uiterst geraffineerd en met een grote fantasie proberen ze het vertrouwen te winnen en praten zich zo naar binnen. De zogenaamde babbeltrucs. Eenmaal in huis maken zij vervolgens sierraden, geld en/of de bankpas buit. Of zorgen ze dat ze op een later moment de woning alsnog kunnen binnendringen.

Altijd legitimeren!

Medewerkers die namens Wonen Limburg bij u aan de deur komen, moeten zich altijd kunnen legitimeren. Vraag dus altijd naar het legitimatiebewijs voordat u iemand binnenlaat.
Vertrouwt u de situatie niet, bel dan even met ons WoonAdviesTeam via 088 – 3850800. Zij kunnen u vertellen of deze persoon daadwerkelijk namens Wonen Limburg komt of niet.

Uitgelicht

Zoeken