Onze energiecoach geeft u gratis advies

Ingrid Bekker

Pas geleden leidden we 10 nieuwe vrijwilligers op als energiecoach. We hebben nu in totaal 12 energiecoaches die zich inzetten voor onze huurders.

 

Wonen Limburg biedt huurders energieadvies aan

Wat doet een energiecoach?

Een energiecoach geeft advies aan huurders hoe om te gaan met verwarming, verlichting en ventilatie. Hij kijkt naar de aanwezige apparatuur in de woning en de bewustwording hoe beter en zuiniger met energie om te gaan. Verder kan hij rekenvoorbeelden maken om eventueel energie te besparen. Naast de bespaartips kan de energiecoach u vertellen over de zonnepanelen van Zonnig-Limburg. Zo kunt u nog meer energie én geld besparen.

Hoe kan ik gebruik maken van een energiecoach?

Op verzoek van de huurder maken wij een afspraak met de energiecoach. Belt u hiervoor ons WoonAdviesTeam of stuur u een mail naar energiecoach@wonenlimburg.nl.
Wij kunnen de energiecoach ook inzetten voor huurders waar al energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd.
De energiecoaches werken voor al onze buurtwinkels in Limburg.

Vragen over de energiecoach?

De energiecoach is in samenwerking met de Milieufederatie Limburg tot stand gekomen. De opleiding is door de Milieufederatie verzorgd. Het inzetten van energiecoaches en zijn werkzaamheden begeleidt Wonen Limburg.
Als de energiecoach bij u thuis komt, kan hij/zij zich altijd legitimeren met een Wonen Limburg pasje.

Wilt u ook energiecoach worden?

Eind 2016, begin 2017 starten we bij voldoende aanmelding opnieuw met de opleiding tot energiecoach in 4 dagdelen. Dit doen we weer in samenwerking met de Milieufederatie Limburg. Uw tijdsinvestering is ongeveer 2 huisbezoeken per week. Hiervoor ontvangt u een kleine vrijwilligersvergoeding.
Kent u iemand die graag energiecoach wordt of is dit iets voor u? Stuur dan een mail naar energiecoach@wonenlimburg.nl. 

 

Uitgelicht

Zoeken