Wonen in het groen

esther

Aan de Laatberghof in Panningen komen binnenkort 10 Kompaswoningen. Kompaswoningen zijn woningen die Wonen Limburg tijdelijk beschikbaar stelt aan mensen die voor een korte periode een woning nodig hebben. Ideaal voor bijvoorbeeld mensen in scheiding, arbeidsmigranten, expats en jongeren die willen starten op de woningmarkt. Er is namelijk geen inschrijftijd nodig en de huidige inschrijftijd wordt verder opgebouwd tijdens de huurperiode van maximaal 2 jaar.

Kompaswoning

Verrassend ruim
De woningen komen op een mooie plek in het Ringovenpark; een plek die eerder bestemd was voor appartementen. De bouw van de appartementen stellen we voorlopig uit gezien de huidige marktsituatie. De nieuwe woningen zijn van het type Heijmans One; hippe huisjes bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens. Het huis is slim ingedeeld en oogt verrassend ruim door het hoge plafond. Op de begane grond is een woonkamer met vide, keuken en badkamer. Boven bevindt zich een aparte slaapkamer met voldoende ruimte voor een tweepersoons bed, kast en bureau. Bovendien zijn de woningen energiezuinig. 

Een tijdelijk thuis
Wonen Limburg zet op dit moment op diverse plekken in Limburg in op tijdelijke huisvesting. Hiermee verlichten we de huidige, tijdelijke druk op de woningmarkt. Op dit moment is er namelijk nog veel vraag naar sociale huurwoningen. We zijn ons er echter van bewust dat de vraag in de toekomst gaat veranderen. Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg: ‘Dat betekent dat we voorzichtig moeten zijn met wat we op de traditionele manier aan woningen bouwen. Bovendien duren die trajecten veel langer. We willen nu direct woningen toevoegen, om aan de vraag van nu te kunnen voldoen. Daarom plaatsen we dus op diverse plekken in Limburg tijdelijke, flexibele woonruimte. Waaronder 30 in Weert, 10 in Panningen en 12 in America.

Verhuur
De huurprijs van de woningen is € 586,68. Huurtoeslag is mogelijk. De gesprekken met kandidaat-huurders voor de woningen in Panningen lopen momenteel.  Heb je ook nog interesse? Neem dan even contact met ons op via 088-3850800 of via post@wonenlimburg.nl. Dan plaatsen we je op de wachtlijst.

 

Uitgelicht

Zoeken