1500e huurwoning voorzien van zonnepanelen

esther

We hebben weer een mooie mijlpaal bereikt! Deze week werd de 1500e zonnepaneleninstallatie via Zonnig-Limburg aangesloten. En wel bij de heer en mevrouw van Rens uit Weert. Zij ontvingen een bloemetje uit handen van Frank Kusters van Wonen Limburg.

Zonnig-Limburg

Na een kleine 2 jaar sinds de start van Zonnig-Limburg, zijn inmiddels 1.500 huurhuizen voorzien van zonnepanelen. Daarmee ligt het project, dat een initiatief is van elf Limburgse woningcorporaties, mooi op schema.

Verlaging woonlasten
Met het bundelen van de krachten willen de elf Limburgse woningcorporaties minimaal 3.000 huurwoningen voorzien van zonnepanelen. De woningcorporaties hebben als primair doel de woonlasten voor de huurders te verlagen. De energieopbrengsten van de panelen komen volledig ten goede aan de bewoner. De huurder betaalt een kleine bijdrage voor de installatie van de panelen. De provincie Limburg is nauw betrokken bij het project en subsidieert een deel van de projectkosten van Zonnig-Limburg.

Goed voorbeeld doet volgen
Nu steeds meer huurders zonnepanelen op hun dak hebben liggen, wordt de interesse in zonnepanelen groter, merken we. Het zogenaamde ‘zwaan-kleef-aan’ effect. Het netto voordeel voor de huurder is dan ook groot; die bespaart al gauw 180 euro per jaar. Zonder dat hij daar iets voor hoeft te doen.

Mevrouw van Rens: ’wij zijn heel blij met de zonnepanelen. Onze energiekosten gaan hiermee omlaag en het is goed voor het milieu’.

Tautus
Voor het realiseren van het project werkt Zonnig-Limburg nauw samen met Tautus, die voor de woningcorporaties het plaatsen van de zonnepanelen organiseert.

Meer weten over Zonnig-Limburg?

 

Uitgelicht

Zoeken