Juridische procedure Woonbond verstrekking inkomensgegevens

ine

In de media is aandacht over de juridische procedure van de Woonbond. Dit gaat over het verstrekken van inkomensgegevens van de Belastingdienst aan woningcorporaties voor het bepalen van de inkomensafhankelijke huurverhogingen

Wat is er aan de hand?
In februari 2016 bleek uit een uitspraak van de Raad van State dat de Belastingdienst onrechtmatig inkomensgegevens van huurders heeft verstrekt. Inmiddels is dit in de wet aangepast. De Woonbond start nu een juridische procedure over de inkomensafhankelijke huurverhogingen tegen de staat, Aedes, Vastgoed Belang en IVBN. Volgens de Woonbond zijn de inkomensgegevens onrechtmatig verstrekt en hebben verhuurders onrechtmatig gehandeld door er gebruik van te maken. In dit artikel op NU.nl leest u meer hierover.
 
Wonen Limburg volgt de ontwikkelingen
Wonen Limburg wacht deze procedure af en volgt de ontwikkelingen. Wij hebben bij het gebruik van de inkomensafhankelijke huurverhoging de wet gevolgd en geen onrechtmatige huurverhogingen doorgevoerd.

Achtergrond van de inkomensafhankelijke huurverhoging
Sinds enkele jaren hebben we de huren inkomensafhankelijk verhoogd. In de wet zijn hiervoor regels opgenomen. Een van die regels is dat verhuurders inkomensverklaringen opvragen bij de belastingdienst. Die sturen we mee aan huurders als de huur extra verhoogd wordt. Wij hebben daarbij altijd de wet gevolgd.

Uitgelicht

Zoeken