Nieuwe huizen Stegelenhof bewoond

esther

De veertien nieuwe energieneutrale huurwoningen van Wonen Limburg aan de Stegelenhof in Oirsbeek zijn klaar voor bewoning. Op dinsdagmiddag 20 december 2016 vond de officiële oplevering van de nieuwe huizen plaats. Oudbewoner meneer De Bie en voorzitter van de Stichting Huurdersbelangen Zuid-Limburg Marcel Jagt verrichtten de officiële handeling: het onthullen van een bordje in de gezamenlijke groenvoorziening.

stegelenhof

De woningen zijn levensloopbestendig, wat wil zeggen dat ze beneden een badkamer en een slaapkamer hebben. Dat maakt de woningen geschikt voor ouderen en mensen met een beperking. Echter met twee slaapkamers boven en de mogelijkheid een 2e badkamer op de verdieping te realiseren, zijn de woningen ook ideaal voor gezinnen.

De veertien huizen zijn in de plaats gekomen van 17 bejaardenwoningen. Deze zijn enkele jaren geleden al gesloopt. Het geplande appartementengebouw met 26 appartementen bleek financieel niet haalbaar. Het plan is daarom tussentijds aangepast naar de 14 eengezinswoningen, geschikt voor een brede doelgroep. Niet alleen voor wat betreft de indeling van de woningen, maar ook gezien de huurprijs: tien woningen hebben een huurprijs onder de huurtoeslaggrens, vier woningen worden in de vrije sector verhuurd. De woningen zijn inmiddels allemaal bewoond. Het project is tot stand gekomen met behulp van een subsidie vanuit Gemeente Schinnen en Provincie Limburg.
 

 

Uitgelicht

Zoeken