U maakt het verschil

ine

Als u een reparatieverzoek heeft, dan belt u tegenwoordig meteen naar de aannemer bij u in de regio. Wonen Limburg heeft er bewust voor gekozen om die contacten niet meer zelf te doen.

ger peeters

Jaarlijks kreeg Wonen Limburg gemiddeld 15.000 telefoontjes over lekkende kranen en andere ongemakken. De tijd en kosten die we daaraan moesten besteden, gebruiken we nu voor andere zaken die u een prettig thuis bieden. Daar heeft u dus alleen maar profijt van. Op pagina 6 van ons magazine In de buurt van Lisanne leest u hier meer over.

Met die aannemers hebben we een langlopende, goede werkrelatie. Behalve dat u sneller wordt geholpen, heeft dat nog een voordeel. Als ‘trouwe klant’ kunnen we deze bedrijven makkelijk om een wederdienst vragen. Die bestaat hieruit: al onze vaste samenwerkingspartners doen aan ‘social return’. Dat betekent dat ze mensen in dienst nemen die om de een of andere reden zelf niet gemakkelijk aan een baan komen. Zoals Lisanne, onze hoofdpersoon uit In de buurt van… oktober 2016. Dat past helemaal bij onze visie: we zijn er niet voor de stenen, maar voor de mensen. 

Met onze huurders willen we ook graag zo’n relatie, waarin het vanzelfsprekend is dat je iets voor elkaar en voor je omgeving doet. Voor ons is huren namelijk meer dan de sleutel in ontvangst nemen en dan je eigen plan trekken. Dat klinkt misschien bemoeierig en ik kan me voorstellen dat het even wennen is. Toch geloof ik echt dat het prettiger wonen is in een buurt waar de mensen naar elkaar omkijken en zorgen voor elkaar. Om dit te realiseren is het bijvoorbeeld ook belangrijk dat we met zoveel mogelijk huurders het gesprek aangaan. Een goed gesprek levert namelijk heel snel concrete resultaten op. De huurders die op pagina 10 van ons magazine aan het woord komen, kunnen daarover meepraten. Ter inspiratie hoe ook ú het verschil kunt maken!

Ger Peeters
Bestuurder Wonen Limburg

Uitgelicht

Zoeken