Vergeet niet te registreren wanneer er zonnepanelen zijn aangebracht!

jessica

Veel bewoners vergeten zich te registreren wanneer ze nieuwe zonnepanelen op het dak hebben aangebracht. Maar waarom moet ik me eigenlijk registreren?

Zonnepanelen Zonnig-Limburg

Het registreren van uw productie-installatie is van groot belang. Uw netbeheerder heeft deze gegevens nodig om het elektriciteitsnet optimaal te beheren.
Drie redenen om bij energieleveren.nl te registreren zijn:

1.    Als basis voor een juiste vergoeding;
2.    Voor verduurzaming van Nederland;
3.    Veiligheid voor uzelf en de monteur.

Geld

Als u op een bepaald moment meer energie produceert dan verbruikt, wordt deze energie op het elektriciteitsnet gezet. Uw energieleverancier verrekent deze teruglevering met de normale levering, dat noemen we salderen. Hierover kunt u afspraken maken met uw energieleverancier. Door uw productie-installatie te registreren op www.energieleveren.nl weet u zeker dat de juiste gegevens bekend zijn om te salderen en/of om de terugleververgoeding te berekenen.

Milieu

Steeds meer consumenten gaan zelf duurzame energie produceren. Het is van belang om al deze duurzame productie nauwkeurig in kaart te brengen. Zo kan bijvoorbeeld de overheid zien welke technieken een extra stimulans nodig hebben. Registreer uw productie-installatie en draag bij aan de verduurzaming van Nederland.

Veiligheid

De netbeheerder is verantwoordelijk voor de veiligheid van het netwerk. Hij wil graag weten welke klanten zelf energie leveren aan het net. Dit is van belang bij storingen, werkzaamheden of calamiteiten. Registreer uw productie-installatie voor uw eigen veiligheid en die van de monteur.

Meer informatie over dit onderwerp op www.energieleveren.nl

Vragen?

Voor meer informatie over “Vergeet niet te registreren wanneer er zonnepanelen zijn aangebracht!”, neem dan telefonisch contact op met onze energieadviseur Eric Peters via 088 – 385 0800.

 

Uitgelicht

Zoeken