Wonen Limburg legt eigen dak vol zonnepanelen

jessica

In navolging van een groot aantal van haar huurwoningen heeft Wonen Limburg nu ook haar eigen kantoorpand voorzien van zonnepanelen. Op het dak van het Wonen Limburg Huis in Roermond liggen inmiddels 138 panelen, die jaarlijks gemiddeld zo’n 30.000 kWh aan energie op moeten leveren. Op maandag 19 december neemt Wonen Limburg deze zonnepanelen officieel in gebruik. Het afgelopen jaar heeft Wonen Limburg ongeveer 500 woningen van zonnepanelen voorzien. Hiermee werkt de corporatie hard aan haar doelstelling om in 2020 voor al haar huurwoningen gemiddeld een energielabel B of beter te hebben.

Zonnepanelen Wonen Limburg Huis

 

Bewustwording besparing

Door het installeren van de zonnepanelen op het bedrijfspand worden de beheerkosten van Wonen Limburg gereduceerd. Dit jaar heeft Wonen Limburg hierin al een eerste stap gezet door een energiebesparingssysteem te installeren waardoor er al 32.211 kWh wordt bespaard. Met de installatie van de zonnepanelen bespaart Wonen Limburg nog eens extra 30.000 kWh. Deze opbrengst is goed voor zo’n kwart van het jaarlijkse energieverbruik van het pand. Om bezoekers en medewerkers een idee te geven van wat dit precies betekent, is op een scherm af te lezen wat de panelen aan energie opleveren, hoeveel wordt bespaard op CO2-uitstoot, hoeveel bomen geplant zouden moeten worden om ditzelfde resultaat te behalen en wat dit in euro’s uitgedrukt betekent.

Wonen Limburg Energy Challenge

Om haar ambitie op het gebied van duurzaamheid te kunnen realiseren, stimuleert Wonen Limburg haar medewerkers om zelf ook bewust met energie om te gaan. Immers, wil je het verhaal goed kunnen overbrengen naar je huurders, dan moet zelf ook de knop om. Dit doet ze door middel van de Wonen Limburg Energy Challenge, een wedstrijd waarbij 10 teams de afgelopen 6 weken onderling streden om thuis de meeste energie te besparen. Dankzij een energiedisplay kregen de medewerkers direct inzicht in hun energieverbruik in huis en ontdekten ze hoe ze met kleine aanpassingen flink konden besparen. Inmiddels is duidelijk dat alle teams samen een besparing hebben gerealiseerd van 4.600 kWh elektriciteit en 1.200 m3 gas.


Daarnaast is de medewerkers gevraagd om een origineel idee te bedenken waarmee Wonen Limburg haar huurders kan stimuleren om energiebewust bezig te zijn en zelfs energie te besparen. Op maandag 19 december presenteren ze hun ideeën ten overstaan van een vakjury. Ook wordt dan bekendgemaakt welk team het meeste heeft bespaard.

 

Uitgelicht

Zoeken