De bouw is gestart aan de Zuidsingel in Venray

helen

Het storten van de eerste betonvloer markeerde woensdag 18 april de officiële start voor de bouw van 33 appartementen en 17 levensloopbestendige woningen aan de Zuidsingel in Venray.

start bouw zuidsingel

Met het realiseren van deze zeer energiezuinige woningen in diverse huurcategorieën wordt een impuls gegeven aan het woonaanbod in Venray. ‘Naast aanbod in het sociale huursegment biedt  Zuidsingel ook huurwoningen voor woningzoekenden met lagere middeninkomens of voor hen die niet willen of kunnen kopen. Met deze aanvulling voorzien we in die behoefte, een prachtige ontwikkeling voor de Bomenbuurt’, aldus wethouder Martijn van der Putten.

Waar drie sterk verouderde woongebouwen met in totaal 66 appartementen en acht seniorenwoningen uit de jaren 60 stonden, bouwt Van Wijnen Sittard voor Wonen Limburg drie nieuwe energiezuinige woongebouwen met 33 comfortabele appartementen én 17 energiezuinige, levensloopbestendige woningen. Het totale terrein is ingedeeld in drie woongebieden. Elk woongebied bestaat uit 1 woongebouw met 11 appartementen en vijf of zes levensloopbestendige woningen. Het gehele terrein wordt opnieuw ingericht waarbij voldoende parkeerplaatsen worden aangelegd. Ook wordt met zorg aandacht besteed aan het openbaar groen.

Het bouwen van Zuidsingel heeft door de aanpassing van de woningwet vertraging opgelopen. Doordat er zowel sociale huurwoningen als woningen net boven de huurtoeslaggrens worden gerealiseerd in dit project, was het wachten op toestemming. ‘Jammer genoeg heeft het terrein daardoor erg lang braak gelegen. Gelukkig kregen we eind vorig jaar toestemming om door te gaan met deze prachtige ontwikkeling. We zijn dan ook blij dat we over iets meer dan een jaar de nieuwe bewoners aan de Zuidsingel kunnen verwelkomen in hun nieuwe huis’, aldus Bas Sievers, directeur Wonen & Vastgoed bij Wonen Limburg.  

Naast de nieuwbouw Zuidsingel start corporatie Wonen Limburg binnenkort met het verbouwen van oud zorggebouw Schuttersveld. Hier worden op de 2e en 3e verdieping 10 studio’s, 21 duo’s en 4 familie appartementen voor tijdelijke huur gerealiseerd in de sociale huurcategorie. Maatschappelijke partners gaan de overige ruimten in het gebouw huren. Naar verwachting kunnen nog voor het einde van de zomer de huurders in hun nieuwe woning; de aanpassingen voor de maatschappelijke invulling zal in het najaar gereed zijn.

Uitgelicht

Zoeken