Hart voor Sittard

Linda van Dalen

Tegen de rand van de historische binnenstad van Sittard wordt het gebied tussen de President Kennedysingel en de Swentiboldstraat herontwikkeld.
Het samenwerkingsverband bestaat uit Mulleners Vastgoed, Laudy Bouw en Ontwikkeling en Van Wijnen. Zij bouwen hier 7 appartementsgebouwen met in totaal 210 woningen. Het gaat om een combinatie van huur en koopappartementen.

Voor Wonen Limburg Accent worden er twee moderne woongebouwen met ieder 24 appartementen en bijbehorende parkeerplaatsen gebouwd.

Woningen Sittard Wonen Limburg Accent

Moderne woongebouwen
Een team van 3 architecten heeft de 7 appartementsblokken ontworpen. Hierdoor ontstaat een speels beeld en zijn niet alle appartementsblokken hetzelfde.

De 48 middenhuur appartementen van Wonen Limburg Accent zijn circa 88m2 groot. Het betreft een 3-kamer appartement. Tevens zijn de appartementen voorzien van een ruim balkon. Op dit moment worden de plattegronden verder uitgewerkt.

Duurzaam bouwen
In het ontwerp is nadrukkelijk rekening gehouden met de omgeving en de huidige duurzaamheidseisen zoals ‘gasvrij bouwen’. De gebouwen gaan op in een hoogwaardige, parkachtige omgeving. Dit park zal toegankelijk zijn voor zowel bewoners als omwonenden. Door het behoud van zoveel mogelijk bestaande bomen, zal het park al bij oplevering een indrukwekkende uitstraling hebben. 

De grote hoeveelheid bomen, bloemen en planten in de omgeving bevorderen de biodiversiteit. Een ander bijkomend voordeel is, dat het groen bijdraagt aan het voorkomen van hittestress in de warme periodes van het jaar. 

Duurzame woningen Sittard Wonen Limburg Accent

Start bouw
Dit jaar nog wordt na afronding van het bestemmingsplan een start gemaakt met de realisatie van dit project. De totale bouwtijd wordt geschat op circa 5 jaar.

Via onze website wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang van dit project. 

Uitgelicht

Zoeken