Interessepeiling tijdelijke woonruimte Schuttersveld

esther

Gemeente Venray en Wonen Limburg zijn bezig met een nieuwe invulling voor het voormalige verzorgingshuis Schuttersveld. Het doel is om in de loop van 2018 het pand opnieuw te verhuren aan deels maatschappelijke partners en deels individuele huurders die op zoek zijn naar tijdelijke woonruimte. Van de nieuwe bewoners wordt verwacht dat ze de deur voor elkaar openstellen en elkaar helpen waar nodig. En dat ze een bijdrage leveren aan het gebouw of de buurt. Op 1 februari 2018 zet Wonen Limburg een interessepeiling uit voor de individuele woonruimtes. Deze worden op de tweede en derde verdieping van het Schuttersveld gerealiseerd.

Interessepeiling Schuttersveld


Schuttersveld grotendeels leeg
Het voormalige verzorgingshuis Schuttersveld staat voor een groot gedeelte leeg. Wonen Limburg en de gemeente Venray willen graag een nieuwe invulling geven aan dit gebouw, zodat het weer volledig op een nuttige manier gebruikt kan worden. Op dit moment worden er ruimtes verhuurd aan stichting Kapstok en aan De Zorggroep. De Zorggroep verlaat op 31 maart a.s. het pand. Wethouder Martijn van der Putten: “Gemeente Venray en Wonen Limburg willen de leegstaande ruimtes optimaal benutten door ze een nieuwe geschikte invulling te geven. We willen er zogeheten kompaswoningen realiseren. Daarmee komen we tegemoet aan de vraag naar tijdelijke woningen voor verschillende doelgroepen.”

Voor wie?
Kompaswoningen zijn bedoeld voor bijvoorbeeld mensen die tijdelijk voor hun werk in Venray zijn, of pas afgestudeerden die terugkomen. Maar ook voor starters die betaalbare huisvesting zoeken, jonge mensen die nu begeleid in een woongroep wonen maar klaar zijn om (onder begeleiding) zelfstandig te gaan wonen en voor gescheiden mensen die tijdelijk een woonruimte zoeken. Huurtoeslag is mogelijk, ook voor jongeren onder de 23 jaar.

Interessepeiling individuele huurders
Op de tweede en derde verdieping van het Schuttersveld realiseert Wonen Limburg drie typen van dergelijke kompaswoningen met een tijdelijke huurovereenkomst. Deze zijn bedoeld voor met name één- en tweepersoonshuishoudens. Hoeveel we van elk type realiseren, bepalen wij aan de hand van een interessepeiling. Daarom kunnen belangstellenden voor deze tijdelijke woningen vanaf volgende week hun interesse kenbaar maken. In de diverse media staat dan een advertentie met informatie over de verschillende typen kompaswoningen met de daarbij behorende huurprijzen. Ook staat hierin hoe je jouw interesse voor deze tijdelijke woningen kenbaar kunt maken.

Maatschappelijke partners
De begane grond, de eerste verdieping en een gedeelte van de vierde verdieping wil Wonen Limburg verhuren aan maatschappelijke partners die ook een rol krijgen in het beheer van het gebouw. Ger Peeters, bestuurder Wonen Limburg: “Wij vinden het belangrijk dat de individuele huurders en de maatschappelijke partners de verbinding met elkaar opzoeken. En dat de nieuwe invulling van het gebouw in open verbinding komt te staan met de wijk.”

 

 

Uitgelicht

Zoeken