Keuzevrijheid voor huurders Wonen Limburg

jessica

Alle huurwoningen van Wonen Limburg in de dorpen rondom Venray worden voorzien van een glasvezelaansluiting in de woning. Donderdag 29 november ondertekenden Ger Peeters (bestuurder Wonen Limburg), Wethouder Jan Loonen en Bart Lemmen (directeur GlaswebVenray) de overeenkomst om alle woningen van glasvezel te voorzien. Wethouder Loonen spreekt zijn lof uit over de samenwerking: “Deze samenwerkingsovereenkomst met Wonen Limburg is weer een belangrijke stap verder in de verglazing van Venray door GlaswebVenray. Hierbij is Wonen Limburg een belangrijke partner in de realisatie hiervan”. De bewoners krijgen hiermee meer mogelijkheden als het gaat om bereikbaarheid. En het vergroot de technische duurzaamheid van de woningen.

GlaswebVenray nov 2018

Foto: v.l.n.r. Ger Peeters (Wonen Limburg), Bart Lemmen (GlaswebVenray), Wethouder Loonen ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.


Het grote voordeel voor de huurder is de keuzevrijheid die zij met de glasvezel krijgen. De meeste woningen zijn voorzien van een coax en koper aansluiting. Door er een glasvezelkabel langs te leggen kunnen de huurders breder kiezen. Lemmen geeft aan dat de coöperatie GlaswebVenray er is voor iedereen. “Op deze wijze krijgen de huurders van Wonen Limburg allen toegang tot glasvezel. Dit kost de huurders niets extra en ze kunnen toch kiezen voor de digitale snelweg met voldoende capaciteit voor de toekomst.”

In het kader van langer zelfstandig thuiswonen, is een goede, voor de gebruiker passende, internetverbinding onmisbaar. Het biedt zorgpartijen de mogelijkheid met een ‘zorg op afstand’-dienst te werken. Maar ook de thuiswerkende ouder of student moet kunnen rekenen op een betrouwbare verbinding.

Ger Peeters: “We willen dat mensen fijn wonen, in een fijne woonomgeving. We willen bewoners daar de juiste middelen voor in handen geven. Dat past nou eenmaal bij de wensen en behoeften van deze tijd. Deze glasvezelaansluiting is zo’n middel, waarmee we onze bewoners daadwerkelijk een keuzemogelijkheid bieden. De aansluiting ligt er straks en de bewoners kunnen zelf bepalen of en hoe ze hier gebruik van willen maken.”

 

Uitgelicht

Zoeken