Komt u moeilijk aan werk? Denk dan ook eens aan Wonen Limburg

ine

Als u een huis zoekt, klopt u aan bij de woningcorporatie. Zoekt u werk, dan gaat u waarschijnlijk naar een uitzendbureau. Dat klinkt logisch. Toch doet Wonen Limburg ook heel veel om mensen te ondersteunen bij hun zoektocht naar werk.

Ger Peeters

Wij vinden dat eigenlijk heel vanzelfsprekend. Waarom? Omdat de meeste mensen die moeilijk werk vinden, weinig te besteden hebben. En mensen die weinig te besteden hebben, huren een huis bij – precies – een woningcorporatie.

Wij zijn natuurlijk geen uitzendbureau. Maar we hebben wel goede contacten met veel bedrijven in Limburg. Bouwbedrijven bijvoorbeeld, of installatiebedrijven. Die zitten vaak te springen om nieuwe collega’s. Wij kennen die bedrijven goed en we kennen onze bewoners goed. Wij kunnen uw kruiwagen zijn. Wij leggen de contacten, maar ú doet de rest. En dat werkt. In de hele provincie hebben bewoners van ‘onze’ wijken werk gevonden bij onze partnerbedrijven.

Wat schieten wij als Wonen Limburg daar nou mee op? Wij zien dagelijks hoe sommige mensen worstelen om het eind van de maand te halen met hun uitkering. En dat het lastig is om van de bank te komen als je toch nergens wordt verwacht. Werk zorgt ervoor dat deze mensen opbloeien. En als zij opbloeien, bloeit de buurt ook op.

 

Uitgelicht

Zoeken