Limburg zet Social Return slim en duurzaam in

esther

Eind 2016 hebben de provincie Limburg, 8 Limburgse gemeenten, Bouwmensen Limburg, Wonen Limburg en Bouwend Nederland de handen ineengeslagen om social return kandidaten een werken-leren traject aan te bieden. Om hen zo een duurzame toekomst te bieden in de bouw- en infrasector. Die afspraken worden nu verlengd én verbreed zodat álle Limburgse gemeenten aan kunnen sluiten en haar inwoners hiervan kunnen profiteren.

verlenging convenant bouw

De bouw- en infrasector kampen met een enorm personeelstekort. Komende vijf jaar zijn er 40.000 mensen meer nodig. Tegelijk zijn er nog teveel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De brug die in Limburg eerder tussen deze ‘vraag en aanbod’ geslagen is, wordt nu verlengd met twee jaar.

Waarom Wonen Limburg meedoet
Wonen Limburg participeert in het convenant omdat we het belangrijk vinden dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag kunnen. Daarnaast zijn we als woningcorporatie natuurlijk opdrachtgever voor bouwprojecten en zijn we erbij gebaat als er voldoende en goed opgeleid personeel beschikbaar is.

Extra inspanningen vereist om de juiste mensen te krijgen
“Onze bedrijven zijn op zoek naar goed opgeleide vakkrachten. Het is zeer positief dat we op deze manier de kans krijgen om mensen duurzaam aan onze sector te binden” aldus Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland. “De bouw is de afgelopen jaren ernstig getroffen door de crisis. Het aantal leerlingen bij bouwopleidingen zakte daardoor enorm in. Nu er structureel meer werk voor de bouw- en infrasector is, is de normale instroom voor de komende jaren zeker niet toereikend. Daarom zijn extra inspanning als deze vereist om de instroom vanuit de bouwopleidingen te verhogen.”

Hoe houd je mensen duurzaam inzetbaar
“Essentieel onderdeel van deze afspraken is dat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt niet zomaar naar de bouw gestuurd worden. Zij krijgen een opleiding, waardoor zij écht mee kunnen draaien in het proces en onveilige situaties worden voorkomen” aldus Verhagen. “Social Return is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van opdrachtgever, bouwbedrijf, opleidingsbedrijf en ook van de kandidaten zelf. Samen moeten we bekijken hoe de Social Return-kandidaten duurzaam inzetbaar zijn. Van het oude convenant zijn de meesten nog steeds werkzaam in de bouw- of infrasector. En enkele kandidaten zijn naar andere sectoren uitgestroomd maar ook daar nog steeds werkzaam.”

Werkwijze
Social Return kandidaten worden door het Werkgeversservicepunt aangedragen bij opleider Bouwmensen waar ze middels een drie maanden durend voorschakeltraject worden gescreend, basis(vak)vaardigheden verkrijgen en gecoacht worden op. Onderdeel van dit traject is naast een assessment en trainingsperiode bij Bouwmensen een stage bij een erkend leerbedrijf. Na afronding van dit traject stroomt de kandidaat bij voorkeur door naar een BBL opleiding op niveau 2 of 3, of wordt er een detacheringsovereenkomst aangeboden voor de duur van 1 jaar. Zo is de kandidaat verzekerd van een duurzame toekomst en de bouw-en infrasector van nieuwe instroom van vakmensen.

Het huidige Convenant Social Return, gesloten in november 2016, eindigt op 31 december 2017. De werkwijze van het convenant sluit aan bij de vraag vanuit de markt, namelijk nieuwe aanwas van opgeleide vakmensen. Ook leidt deze aanpak tot duurzame plaatsingen van Social Return kandidaten. Vanwege het succes wordt het convenant met twee jaar verlengd.

 

 

Uitgelicht

Zoeken