Naoberschap aan het Waagmeesterhof in Weert

helen

Dagelijks tekenen onze woonservice medewerkers heel wat huurovereenkomsten en worden sleutels uitgereikt aan nieuwe bewoners. Altijd weer een feestelijk moment! Ook vandaag in Weert werden de nodige handtekeningen gezet. Eén was wel heel bijzonder……

 

weeert

 

Niet zomaar een handtekening

Het bestuur van Vereniging Hofje het Genietschap mocht hun handtekening zetten onder die voor hún gemeenschappelijke ruimte. Speciaal voor de bewoners van 10 spiksplinternieuwe huizen aan het Waagmeesterhof in Weert. 

De in totaal 11 huizen waarvan er één de gemeenschappelijke ruimte is,  zijn zoveel mogelijk gebouwd naar de wensen van de initiatiefnemers. Een woonvorm waarin naoberschap centraal staat. Waar bewoners mét elkaar invulling geven aan samen-wonen en waar ont-moeten, naar elkaar omzien vanzelfsprekend is. Wij hielpen mee aan het verwezenlijken van hun woondroom.

“We zien dat elkaar ontmoeten en je samen inzetten voor je buurt, bijdraagt aan fijne woonplek. En dat die zorg voor elkaar het mogelijk maakt dat je bijvoorbeeld langer thuis kunt blijven wonen, of dat bewoners zich minder eenzaam voelen”, geeft onze bestuurder Ger Peeters aan. .

Theo van Ekerschot, voorzitter van de vereniging geeft aan “Ook voor de bewoners is het vandaag een bijzonder moment waar ze de afgelopen periode samen naar uitgekeken hebben. We zijn niet alleen benieuwd hoe het gaat bevallen in een nieuwe woning, maar ook hoe we het samen gaan doen. We gaan elkaar ontmoeten in “Het Genietschap”, maar ook bij elkaar en in ons hofje. We kijken er naar uit om dat samen ook echt invulling te gaan geven”. Hij voegt daaraan toe dat hij hoopt en verwacht dat de Het Genietschap (de gemeenschappelijke ruimte) niet alleen een functie krijgt voor de bewoners van het hofje, maar ook voor de buurtbewoners in de directe omgeving.

 

Uitgelicht

Zoeken