Nieuwe reeks energiecoaches Wonen Limburg helpen huurders besparen

jessica

Afgelopen winter deden we een oproep aan vrijwilligers die als energiecoach hun ervaring en kennis wilden uitbreiden. En met succes! De Natuur en Milieufederatie heeft voor Wonen Limburg eind juni een derde groep van acht mensen opgeleid tot energiecoach. Vanaf september staan ze voor onze huurders klaar. Het doel van de energiecoaches is om onze huurders te adviseren en ondersteunen bij het verminderen van hun woonlasten, met name de kosten van het verbruik van elektriciteit en gas.

Energiecoaches Wonen Limburg

Naast energiebesparende maatregelen aan de woning is in sterke mate het gebruikersgedrag bepalend voor het totale energieverbruik van de woning. Een lager verbruik is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de huurder! Huurders zijn zich vaak niet bewust van het energieverbruik van bijvoorbeeld verlichting, vijver- of aquariumpompen, laadapparatuur van gsm, wasmachine of droger en welke gevolgen dit heeft voor hun energierekening. Voor veel mensen is deze rekening moeilijk te begrijpen, de bedragen en begrippen zijn vaak onduidelijk.

Kosten besparen en goed voor de gezondheid

De energiecoaches kunnen tijdens een huisbezoek huurders adviseren en ondersteunen bij het verlagen van de energiekosten. Hierna weten huurders welke energiekosten zij zelf kunnen beïnvloeden en welke mogelijkheden hiervoor zijn. Door deze opgedane kennis zijn huurders na zo’n bezoek zeer gemotiveerd om de energierekening te verlagen! Ook geven de energiecoaches uitleg over de juiste wijze van ventileren, het gebruik van de thermostaat en eventuele andere installaties. Dit zorgt niet alleen voor een kostenbesparing, maar ook voor een gezonder binnenklimaat.

Maak een afspraak

Of uw reden voor energiebesparing nu de lagere kosten zijn, het verbeteren van uw wooncomfort of het milieu, onze energiecoaches helpen u graag op weg! En dat kost u helemaal niets!
Wilt u een afspraak maken voor een huisbezoek? Neem dan contact op met Wonen Limburg via ons Woon Advies Team op telefoonnummer 088-3850800 of via e-mail: energiecoach@wonenlimburg.nl.

 

Uitgelicht

Zoeken