Positieve gezondheid

ine

De laatste tijd denk ik veel na over de term ‘positieve gezondheid’. Die houdt in dat je kijkt hoe mensen met een beperking toch zo goed mogelijk kunnen meedoen in de maatschappij.

Wim Hazeu

Positieve gezondheid is een belangrijk thema voor Wonen Limburg. Vroeger was het zo dat mensen met een beperking al snel verhuisden naar een beschermde woonomgeving, bijvoorbeeld naar een verzorgingshuis. Tegenwoordig ontvangen mensen zorg meestal in hun eigen huis.

Wij willen al onze bewoners een prettig thuis bieden. Daarbij krijgen we dus steeds vaker te maken met mensen die zorg nodig hebben. Wij vinden het onze maatschappelijke taak om ze daarbij te ondersteunen. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Voor Yvonne (zie ons bewonersblad In de buurt van Yvonne) bijvoorbeeld, vonden we een gelijkvloerse woning die goed bij haar past.

Zo komen we mensen met een zorgvraag tegemoet. Maar we zijn geen zorgorganisatie. De zorg zelf laten we over aan de professionals. Met hen leggen we zo nodig wel contact. Daarnaast verwachten we iets van ál onze bewoners. Misschien zoekt uw buurman wel iemand die een beugel aan de wand van zijn toilet kan monteren. Wilt u dat dan doen?

Ik hoop en denk van wel. Want gelukkig leven we nog in een samenleving waarin dat soort hulp nooit ver weg is.  
   
Wim Hazeu
Bestuurder Wonen Limburg

Uitgelicht

Zoeken