Primeur in Limburg: 43 bestaande woningen getransformeerd naar CO2-neutraal

jessica

Met de transformatie van 43 bestaande woningen in Helden naar klimaatneutraliteit gedurende de komende twee maanden heeft woningcorporatie Wonen Limburg een primeur te pakken in Limburg. Het is namelijk voor het eerst dat een dergelijke energetische renovatie in Limburg op zo een grote schaal wordt uitgevoerd.

Renovatie naar klimaatneutraal in Helden

Prefab gevels en daken

De bestaande woningen aan de Deken Jaspersstraat en Ondersestraat in Helden worden door BAM Wonen voorzien van nieuwe gevels, daken en huishoudelijke installaties. De woningen worden ook aardgasloos gemaakt. Het bijzondere is ook dat de nieuwe gevels en daken worden geprefabriceerd in de fabriek en in zijn geheel op het werk worden aangevoerd en gemonteerd. Dit is voor Wonen Limburg een nieuw concept bij bestaande bouw binnen de gemeente Peel en Maas. Op deze manier vormt Wonen Limburg 43 bestaande woningen in één keer om naar CO2-neutraliteit. Een aantal dat veel groter is dan de projecten voorheen, waarbij telkens groepjes van slechts enkele woningen aangepakt werden. Naar verwachting zijn de totale werkzaamheden eind december 2018 klaar.
 

Wonen Limburg volgt bewoners naar klimaatneutraliteit

Voor de bewoners van de 43 woningen in Helden betekent dit dat hun woning in enkele dagen tijd omgebouwd wordt naar een klimaatneutrale woning. En dat terwijl ze in de woning blijven wonen. Wonen Limburg volgt hen gedurende twee jaar om te zien hoe deze renovatie door de bewoners ervaren wordt en hoe de aanpassingen bijdragen aan een beter wooncomfort en lagere woonlasten.
 

Gedeputeerde Teunissen bij feestelijk moment

De Provincie Limburg ondersteunt dit innovatieve renovatieproject door middel van subsidieverstrekking. Op donderdag 1 november om 9.30 uur zullen Gedeputeerde Hans Teunissen van de Provincie Limburg en Wim Hazeu, bestuurder van Wonen Limburg, samen met de bewoners feestelijk stilstaan bij het project.
 

Visie op duurzaamheid

Wonen Limburg is er altijd al geweest voor die mensen die op eigen kracht niet voor hun huisvesting kunnen zorgen. Dankzij deze renovatietechniek ondersteunen we ook de doelgroep die in toenemende mate worden geconfronteerd met te hoge woonlasten door stijgende energiekosten. Voor Wonen Limburg is ‘duurzaamheid’ een belangrijk thema. Doel is om in 2050 een CO2-neutrale woningvoorraad te hebben. Daarmee sparen we de planeet én de portemonnee van bewoners.

 

 

 

 

Uitgelicht

Zoeken