Sleutel voor nieuwe huurders Kompaswoningen Schuttersveld Venray

helen

Vandaag hebben de eerste bewoners van de 35 appartementen van het Schuttersveld hun sleutel ontvangen. Afgelopen periode is hard gewerkt om het voormalige verzorgingshuis Schuttersveld aan de Bergweg in Venray klaar te maken voor een tweede leven. In dit woongebouw gaan maatschappelijke partners en mensen die op zoek zijn naar een tijdelijke woonplek samen wonen en leven.

Overhandigen sleutel Schuttersveld Venray

Actieve bewoners in Schuttersveld

De nieuwe huurders hebben in ieder geval één ding met elkaar gemeen: ze willen elkaar helpen waar het kan en samen zorgen voor een fijn, leefbaar gebouw. Deze bereidwilligheid was ook duidelijk te merken tijdens de kennismakingsavond op 29 augustus, waar de bewoners elkaar hebben ontmoet en met elkaar gesproken hebben hoe ze van het Schuttersveld een fijne plek willen gaan maken. Ook willen de bewoners van de Kompaswoningen regelmatig met elkaar de handen uit de mouwen steken om een bijdrage te leveren aan het gebouw en aan de leefbaarheid in de wijk.

Deze Kompaswoningen vormen slechts één deel van het concept. Schuttersveld maakt het mogelijk dat wonen en werken samengaat met ontmoeten, leren, ontwikkelen en verbinden door de maatschappelijke partners, geselecteerd door een brede vertegenwoordiging van betrokken partijen, die de overige ruimten in Schuttersveld gaan gebruiken.

 

Bekendmaking maatschappelijke partners

Wonen Limburg en de gemeente Venray maken op 19 september de maatschappelijke partners bekend, die in Schuttersveld hun intrek gaan nemen. De bekendmaking vindt plaats tijdens het tekenmoment van de contracten. Vanaf dan is vanaf de singel het bouwbord te zien met hierop alle deelnemende partijen.

Aannemer Van Wijnen Zuid heeft voor Wonen Limburg een mooie mix aan appartementen gerealiseerd. Partijen zijn inmiddels met de voorbereidingen gestart voor de benodigde aanpassingen van de overige etages, waar de maatschappelijke partners hun nieuwe thuis gaan vinden. Er wordt hard gewerkt dat nog voor het einde van het jaar de nieuwe bewoners hun intrek kunnen nemen in het vernieuwde Schuttersveld.

Uitgelicht

Zoeken