Sleutels voor bewoners starters koopwoningen

helen

Op woensdag 16 november ontvingen in Nederweert de bewoners van drie starters-koopwoningen de sleutels van hun nieuwe huis. Samen met de bewoners van tien andere nieuwbouwwoningen aan de Tinnegieter, die er sinds de zomer wonen, vierden zij dit moment in het bijzijn van wethouder Robert ten Kate en onze bestuurder Ger Peeters.

Hoebenakker nov 22

foto's met dank aan Nederweert 24

 

De Tinnegieter ligt in de nieuwbouwwijk Hoebenakker aan de noordzijde van de kern Nederweert. “Het was lange tijd onzeker of we in aanmerking kwamen voor het kopen van één van deze drie huizen. We zijn dan ook erg blij dat we na vandaag van het huis óns thuis kunnen gaan maken. Het warme welkom vandaag zorgt in ieder geval voor een aangename start”, aldus één van de nieuwe bewoners. De kennismaking tussen de bewoners vond plaats onder het genot van een lekkere kop soep.  

 

Aandacht voor alle doelgroepen

Wethouder Robert ten Kate is verheugd met deze aanvulling op het woningaanbod. “Wonen is topprioriteit! Dat bleek onlangs nog bij de begrotingsbehandeling van Gemeente Nederweert. Zowel de Raad als het College onderstreepten daar het belang van het realiseren van de stevige woningbouwopgave die Nederweert heeft. Aan de Tinnegieter is daar nu een mooie stap gezet voor een doelgroep waar we veel aandacht voor hebben.”

 

Gevarieerde woonwijk
Wij bouwden er zes sociale, levensloopbestendige huurwoningen, vier middel dure huurwoningen en drie starters-koopwoningen. Met deze mix aan woningen wordt een thuis geboden aan een brede groep bewoners. De juiste ingrediënten om er samen fijn en prettig te wonen. “We zijn blij dat we in Nederweert een bijdrage konden leveren in het woningaanbod. Dat we ondanks de wooncrisis kunnen voorzien in goede woningen waar mensen hun thuis vinden. Wat ons betreft zijn dit niet de laatste nieuwbouwhuizen die we in samenwerking met de gemeente gaan bouwen”, aldus onze bestuurder Ger Peeters.

 

Uitgelicht

Zoeken