Social Return als antwoord op personeelstekort

esther

Vandaag was de laatste van de vier praktijkdagen waarop 26 werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt kennis konden maken met het werken in de installatietechniek. Deze praktijkdagen, die plaatsvonden bij opleidingsinstituut Installatiewerk Zuid-Oost in Roermond, maken deel uit van een wervingsproject van negen samenwerkende partijen.

praktijkdag

Een van de deelnemende partijen is Wonen Limburg. Roeland Cleuren, kansmakelaar bij Wonen Limburg: “De bedrijven die voor ons, en dus voor onze huurders, werken in de installatietechniek hebben steeds meer moeite goed personeel te vinden. Daarnaast vinden wij het als maatschappelijke organisatie belangrijk dat ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen. Daarom hebben we, na een eerdere goede ervaring van een brede samenwerking in de bouw, de handen ineen geslagen en zijn gezamenlijk een wervingscampagne gestart.”

Wervingstraject
Eind oktober werden twee informatiebijeenkomsten door de partijen gehouden; één op het stadskantoor in Venlo en één in Roermond. Hiervoor schreven de Werkgeversservicepunten van Noord- en Midden-Limburg werkzoekenden persoonlijk aan. Vervolgens is met de geïnteresseerde werkzoekenden een intakegesprek gehouden door opleidingsfonds OTIB (via Metechnica). En om daadwerkelijk een gevoel te krijgen bij het installatiewerk, hebben de deelnemers twee praktijkdagen gevolgd bij opleidingsbedrijf Installatiewerk Zuid-Oost. De deelnemers die dan nog steeds enthousiast zijn lopen vervolgens deze maand nog een dag mee bij een van de deelnemende installatiebedrijven. Om vervolgens in januari aan hun stage/opleiding te kunnen beginnen. De insteek is dat zij direct of op korte termijn in dienst komen van het installatiebedrijf.

Boven verwachting
Frans Kuijpers, hoofd afdeling Service bij de firma Kemkens, is zeer tevreden: “Het resultaat tot nu toe is boven verwachting. Natuurlijk is het traject nog lopende, maar het ziet er naar uit dat er een aantal goede en gemotiveerde kandidaten met twee rechterhanden tussen zit. We hebben er zin in om deze mensen het vak te gaan leren. De samenwerking heeft wat mij betreft zijn vruchten afgeworpen.”

De negen deelnemende partijen zijn: Kemkens, Feenstra, Breman, Spiro Clean Ventilatie, Werkgeversservicepunt Noord-Limburg, Werkgeversservicepunt Midden-Limburg, Metechnica (OTIB), Stichting opleidingsbedrijf Installatiewerk Zuid-Oost en Wonen Limburg. Daarnaast werkt Wonen Limburg samen met de Social Return coördinatoren van de Limburgse gemeenten.

 

 

Uitgelicht

Zoeken