Welkom nieuwe bewoners Hornehoof Weert

sjuul

Na een bouwperiode van 18 maanden was het donderdag 26 oktober zover. De eerste bewoners ontvingen de sleutels van hun nieuwe huurwoning van Wonen Limburg. Op donderdag 2 november overhandigen we de sleutels aan de nieuwe bewoners van de laatste van de 59 appartementen.
De groepswoningen en appartementen van Land van Horne zijn eind dit jaar klaar voor bewoning.

Sleuteloverhandigen Hornehoof okt 17

Foto: met dank aan Weertdegekste.

Bouwbedrijven Jongen (Koninklijke VolkerWessels) heeft de nieuwbouw Hornehoof officieel afgerond en de sleutel overhandigd aan eigenaar Wonen Limburg. Op de plaats in Weert waar tot begin 2016 de Torenflat en het verzorgingshuis Van Berlo Heem stonden, prijken nu drie met elkaar verbonden woongebouwen met in totaal 89 appartementen, zes groepswoningen en ruimten voor ontmoeting. Dertig van de 89 appartementen zijn bestemd voor cliënten van Stichting Land van Horne. In vijf van de zes groepswoningen biedt Land van Horne voor  59 ouderen kleinschalig wonen met zorg. In de zesde groepswoning kunnen 6 mensen met dementie of beginnende geheugenstoornissen na een ziekte of operatie revalideren. De centrale ruimtes voor ontmoeting kunnen door zowel bewoners als omwonenden gebruikt worden.

In samenwerking met Stichting Land van Horne, de gemeente Weert, provincie Limburg en Bouwbedrijven Jongen is het plan voor de nieuwbouw ontwikkeld. Deze partijen zijn bijgestaan door een heel betrokken klankbordgroep met een brede maatschappelijke vertegenwoordiging uit o.a. huurders, ouderen, gehandicapten, VAC, Wmo en andere belangenverenigingen.

 

Uitgelicht

Zoeken