Welkom thuis voor huurders Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen

ine

Vanaf 1 mei biedt Wonen Limburg de huurders van een aantal woongebouwen in Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen een ‘Welkom thuis’ bij Wonen Limburg. We breiden ons bezit hiermee uit met in totaal 186 appartementen. Daarnaast wisselt ook de bouwgrond in het Aldenhofpark in Hoensbroek van eigenaar.

welkom thuis

Verkochte complexen
In Maastricht heeft Woonpunt 73 appartementen verkocht aan de Remalunet, Stellalunet en de Heugemerweg. In Heerlen gaat het om 47 appartementen en commerciële ruimtes aan de Uilegats en Dr. Poelsstraat. En in Sittard-Geleen betreft de verkoop 66 appartementen aan de Markt en Salmstraat.

Bouwen in Aldenhofpark
Ook de bouwgrond in het Aldenhofpark in Hoensbroek – waar Woonpunt de afgelopen jaren een aantal flatcomplexen sloopte - wordt overgenomen door Wonen Limburg. We starten dit jaar met de planvorming voor deze locatie waar in totaal 30 grondgebonden woningen gebouwd kunnen worden. Daarmee wordt er een vervolgstap gezet in de afronding van de plannen voor dit gebied.

Betaalbare huurwoningen
De overname past bij de strategie van beide corporaties. Woonpunt speelt hiermee geld vrij voor investeringen in de eigen sociale huurwoningen, terwijl Wonen Limburg als nieuwe eigenaar de woningen beschikbaar blijft stellen voor de middeninkomens. Zodat mensen die te veel verdienen voor een sociale huurwoning maar te weinig voor een koophuis of huurhuis in de particuliere sector, toch een geschikte woning kunnen krijgen. Ook de 3 gemeentes zijn blij dat de woningen niet terechtkomen in het koopsegment en er met de overdracht voldoende aandacht blijft voor betaalbare huurwoningen.

Voor de huurders verandert er weinig. Het huurcontract en de bijbehorende rechten en plichten blijven onveranderd. Alle huurders zijn intussen persoonlijk op de hoogte gebracht.

Uitgelicht

Zoeken