Wereld Alzheimer Week: Een terugblik

ine

In de Wereld Alzheimer Week (van 18 tot en met 24 september) hebben medewerkers van Wonen Limburg zich ingezet om dementie breed onder de aandacht te brengen. Voor mensen met dementie is het van belang dat ze mee kunnen blijven doen in onze maatschappij. Dat betekent dat we de samenleving moeten voorlichten en informeren om zo toe te groeien naar dementievriendelijke gemeenschappen.

bijeenkomst dementie

Dit hebben we gedaan:

- We hebben bijeenkomsten gehouden voor bewoners van 2 woongebouwen in Roermond en belangstellenden uit de wijk Veltum in Venray. Het doel was om de bewoners te informeren wat dementie inhoudt. Hoe kan ik signalen herkennen? Wat kan ik betekenen voor een familielid, buur, kennis met dementie en hun mantelzorger. Hoe kan ik ‘Goed’ (Geruststellen – Oogcontact maken – Even meedenken – Dankjewel) doen.
- We namen deel aan activiteiten georganiseerd vanuit Roermond Dementievriendelijk. In de Graasj bijvoorbeeld gaf onze wijk- en complexbeheerder Petra mensen met dementie een heerlijke verwenbeurt voor hun voeten.

Petra

- In Venray brachten vijf collega´s een bezoek aan Verpleeghuis Beukenrode. Een echte verwenmiddag. Samen kienen onder het genot van een lekkere kop koffie met gebak.

Bewoners, mantelzorgers en medewerkers hebben de bijeenkomsten als zinvol en leerzaam ervaren. De getoonde film Met mij is niks mis maakte veel indruk. De deelnemers deden volop mee aan de interactieve onderdelen van het programma en ze herkenden situaties die ze zelf ook meemaken. Er bleek behoefte te zijn aan een open inloop voor mantelzorgers die zorgen voor kwetsbare ouderen.
Kortom een geslaagde week!

Een tweetal reacties van deelneemsters na afloop van de bijeenkomst
“Als ik dat eerder geweten had dan was ik 10 jaar geleden heel anders omgegaan met mijn man”
 “We moeten niet vergeten dat we ook nog veel lol hebben en samen kunnen lachen”

 

 

 

 

Uitgelicht

Zoeken