Wonen Limburg koopt Saffierflat in Heerlen

ine

Wonen Limburg heeft de Saffierflat aan de Sittarderweg in Heerlen gekocht. Deze stond sinds afgelopen zomer volop in de aandacht vanwege de aanpak van lang aanhoudende overlast in de buurt. De koop en investering in de flat past binnen de probleemaanpak volgens de methode hartslag.

Na overleg bereikten gemeente Heerlen en Wonen Limburg overeenstemming over een volgende stap voor verbetering van de situatie. Sinds 30 november 2018 zijn we eigenaar van de Saffierflat. We zien het als onze maatschappelijke taak om te investeren in de veiligheid en leefbaarheid van buurten en wijken. Samen met de gemeente willen we een buurtsteunpunt realiseren in de flat, waarin ook andere maatschappelijke partners ondersteuning kunnen bieden aan bewoners en omwonenden. Verder hebben we in de toekomst plannen om de appartementen te verduurzamen en te renoveren, zodat ze een prettig en fijn thuis bieden aan de bewoners. We hebben de huurders van de flat intussen persoonlijk op de hoogte gebracht van de overname.

Methode hartslag
De flat was voor omwonenden al lang een doorn in het oog. Bewoners met uiteenlopende problemen, drugshandel en geschreeuw zorgden voor een situatie die onacceptabel was. Besloten werd de problematiek aan te pakken met de methode ‘hartslag’. Hierbij wordt harde handhaving gecombineerd met zorg voor mensen die het nodig hebben. En werken partijen als gemeente, politie en zorgpartners intensief samen. Na overleg met de omwonenden werd er hulp verleend, mensen aan een andere woning geholpen, en werd er gehandhaafd en enkele woningen gesloten. Door de intensieve aanpak werd het rustiger in en rond de flat. Het aantal klachten nam drastisch af. De aankoop van de flat door Wonen Limburg is een volgende stap in de verbetering van de situatie.

 

Uitgelicht

Zoeken