Wonen Limburg neemt 3 complexen over van Woonpunt

esther

Wonen Limburg neemt drie wooncomplexen en een bouwlocatie over van collega-corporatie Woonpunt. Het gaat in totaal om 186 huurappartementen in het middensegment in Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen. Daarnaast wisselt ook de bouwgrond in het Aldenhofpark in Hoensbroek van eigenaar. Zo blijven de woningen beschikbaar voor mensen met een middeninkomen.

De overname past bij de strategie van beide corporaties. Woonpunt speelt hiermee geld vrij voor investeringen in de eigen sociale huurwoningen, terwijl Wonen Limburg als nieuwe eigenaar de woningen beschikbaar blijft stellen voor de middeninkomens. Zodat mensen die te veel verdienen voor een sociale huurwoning maar te weinig voor een koophuis of huurhuis in de particuliere sector, toch een geschikte woning kunnen krijgen. Ook de 3 gemeentes zijn blij dat de woningen niet terechtkomen in het koopsegment en er met de overdracht voldoende aandacht blijft voor betaalbare huurwoningen. Voor huurders verandert er weinig. Het huurcontract en de bijbehorende rechten en plichten blijven onveranderd.

Verkochte complexen
In Maastricht heeft Woonpunt 73 appartementen verkocht aan de Remalunet, Stellalunet en de Heugemerweg. In Heerlen gaat het om 47 appartementen en commerciële ruimtes aan de Uilegats en Dr. Poelsstraat. En in Sittard-Geleen betreft de verkoop 66 appartementen aan de Markt en Salmstraat. Het merendeel van de verkochte appartementen beschikt over een eigen parkeerplaats in het complex.

Bouwen in Aldenhofpark
Ook de bouwgrond in het Aldenhofpark in Hoensbroek – waar Woonpunt de afgelopen jaren een aantal flatcomplexen sloopte - wordt overgenomen door Wonen Limburg. Na de overdracht kunnen zij op relatief korte termijn starten met de bouw van 30 grondgebonden woningen, daar waar Woonpunt dat pas over een aantal jaren gepland had. Daarmee wordt er een vervolgstap gezet in de afronding van de plannen voor dit gebied.

 

Uitgelicht

Zoeken