Wonen Limburg ontvangt predicaat ‘Dementievriendelijk’

esther

Vandaag ontvingen we van wethouder Marianne Smitsmans namens Dementievriendelijk Roermond het predicaat ‘dementievriendelijk’. Dat is in Roermond de start van de Limburgse Vergeet-mij-niet tour van Samen dementievriendelijk. Drie weken lang toert een Volkswagenbusje met een promoteam door Limburg, ook door Roermond, om extra aandacht te vragen voor dementie.

sticker

 

Deze tour geeft extra aandacht aan manieren waarop Roermond een gemeente kan zijn waar mensen met dementie zo lang mogelijk meedoen in de samenleving. “We kunnen een dementievriendelijke samenleving worden als we allemaal samenwerken,” zegt wethouder Marianne Smitsmans. “Daarom ben ik zo blij dat steeds meer partners, waaronder Wonen Limburg, het belang ervan inzien en zich hiervoor inzetten.”

Predicaat ‘dementievriendelijk’
Om in aanmerking te komen voor het predicaat ‘dementievriendelijk’, moet een organisatie kunnen aantonen dat ze concreet mensen met dementie helpt om zo lang mogelijk mee te kunnen doen en daarbij aandacht heeft voor de mantelzorger. Marty van Dam, directeur Mens & Maatschappij van Wonen Limburg: “Ook wij merken dat er steeds meer mensen met dementie in onze wijken en buurten wonen. Hoe fijn is het dan als mensen in de omgeving dit herkennen? Om vervolgens de buurvrouw weer even naar haar warme huis te begeleiden als ze in de winter zonder jas op straat loopt. Of dat mijn collega’s in de wijk een extra oogje in het zeil houden. Vandaar dat we zowel onze collega’s als onze bewonerscommissies dementietrainingen aanbieden. Inmiddels werken we ook met de gemeenten Weert en Venray aan ‘samen dementievriendelijk’. Een mooie ontwikkeling.”  

Wonen Limburg gaf vanmiddag aansluitend het stokje door aan Wonen Zuid. Ook zij zijn op weg om een dementievriendelijke organisatie te worden.

Test je kennis
Zelf een korte online training volgen? Samen Dementievriendelijk biedt een 15 minuten durende online training aan: www.samendementievriendelijk.nl.

 

Uitgelicht

Zoeken