Zonnegevels Dempseyflat Sittard in het zonnetje

ine

21 maart. De lente is net begonnen. De temperatuur stijgt en de zonnepanelen op de gevels van de Dempseyflat kunnen volop hun werk gaan doen. Gisteren was een prachtige dag om de afronding van dit bijzondere project samen met bewoners en genodigden te vieren. Het werd een geslaagde middag.

dempsey

Kunst en duurzaamheid
Op de Dempseyflat in Sittard gaan kunst en duurzaamheid hand in hand. De zuid- en oostgevel van de flat zijn namelijk voorzien van zonnepanelen in combinatie met prachtige kunstwerken: dat maakt dit project uniek.

Vrijheid en vrede
De bewoners konden kiezen uit verschillende ontwerpen. Zij kozen uiteindelijk voor de duif en de vlinder. De witte duif staat wereldwijd symbool voor vrede.  De vlinder op de andere gevel symboliseert vrijheid. Hij verandert van een rups in een vlinder, slaat zijn vleugels uit en vliegt de vrijheid tegemoet. We beseffen juist  in deze tijd hoe belangrijk vrede en vrijheid zijn.

Een besparing op de servicekosten
Ook op het dak van de flat liggen zonnepanelen. De opgewekte energie van de zonnepanelen op het dak en op de gevels wordt gebruikt voor het stroomverbruik in de gemeenschappelijke ruimtes. Bewoners betalen daardoor minder servicekosten.

Voor dit project werkten we samen met ZigZagSolar, FWP Architectuur, Metadecor, Freebird Coating Aluminium en GOMAD Urban Art Studio

Uitgelicht

Zoeken