Zelf klussen aan uw woning

Administrator

Leuk voor u en voor ons. Wij zorgen samen met u voor een mooie woning in een prettige leefomgeving. En u hoeft vooraf geen toestemming aan ons te vragen.

Als u dus wilt gaan klussen om uw woning te verbeteren, dan juichen we dat toe. Als u dat doet, zijn er wel een aantal zaken waarop u moet letten. Misschien kunnen we hierbij ook nog iets voor u betekenen?

Slechts 3 voorwaarden

U wilt een nieuwe aanbouw plaatsen of een tegelvloer leggen? Of misschien wilt u een dakkapel bouwen? We zijn blij dat u uw woning gaat verfraaien. Denk er wel om dat de veranderingen aan uw woning voldoen aan deze 3 voorwaarden:

  1. De verandering moet veilig zijn. Wijzigingen aan gas- en elektrische installaties moeten daarom door een erkende installateur uitgevoerd worden. U moet hiervoor een keuringsrapport aan ons kunnen voorleggen.
  2. De verandering moet voldoen aan de regels van de overheid. U heeft bijvoorbeeld een vergunning nodig voor het bouwen van een berging, serre of dakkapel.
  3. De verandering moet intact zijn, onderhouden zijn en goed werken.

Als u rekening houdt met deze voorwaarden, hebben u en Wonen Limburg daar allebei plezier van. U hoeft vooraf géén toestemming aan ons te vragen. Voldoet de aanpassing niet aan de voorwaarden, dan zult u deze bij verhuizing moeten aanpassen of helemaal verwijderen.

Denk ook aan ons milieu

Wij vragen u rekening te houden met ons milieu. Meer informatie over het milieu, energie en het scheiden van afval, vindt u op de website www.milieucentraal.nl.

Onderhoud aan uw aanpassing

Als u zelf iets verandert of aanbrengt, bent u ook zelf verantwoordelijk voor het onderhoud daarvan. Wij onderhouden de woning zoals u die in eerste instantie van ons heeft gehuurd. Ook onderhouden wij alles wat wij zelf veranderen of vernieuwen. Er vallen veel voorzieningen onder het onderhoud dat wij voor u verzorgen. In onze brochure 'Onderhoud aan uw woning: daar zorgen we samen voor' leest u welke onderhoudswerkzaamheden wij voor u uitvoeren en wat we van u verwachten. U houdt de verantwoordelijkheid voor het onderhoud aan de veranderingen die u zelf heeft aangebracht.

Vervanging

In uw woning is een aantal standaardvoorzieningen als een badkamer, toilet, keukenblok met tegelwerk en verwarmingsketel. Is een door u aangebrachte standaardvoorziening aan vervanging toe, dan kunt u deze zelf vervangen of dat aan ons overlaten. Wij plaatsen in dat geval een standaardvoorziening of berekenen, afhankelijk van de levensduur van de te vervangen voorziening, een eenmalige bijdrage.

Vergoeding bij verhuizing

Sommige zaken die u zelf aanpast of bouwt zitten vast aan uw woning of de grond die daarbij hoort. Als aan de 3 genoemde voorwaarden is voldaan, geven wij u daarvoor een vergoeding als u de woning verlaat. Deze vergoeding krijgt u alleen als de voorziening nog niet is afgeschreven en de benodigde vergunningen, originele facturen en keuringsrapporten aanwezig zijn. Indien mogelijk mag u zelf aangebrachte voorzieningen natuurlijk meenemen naar uw nieuwe woning. Wij verwachten dan wel dat u de oorspronkelijke voorziening (of een vergelijkbare voorziening) terugplaatst. In de folder staat welke voorzieningen voor een vergoeding in aanmerking kunnen komen.

Overname door nieuwe huurder

Onroerende zaken kunt u nooit aan een nieuwe huurder overdoen. Roerende zaken als gordijnen, vloerbedekking, trapbekleding, hordeuren, rolluiken en schuttingen kunnen wél worden overgedragen. Als de nieuwe huurder interesse heeft, kunt u de overname samen regelen.

Gratis advies

Onze medewerkers geven u graag een deskundig klusadvies en wijzen u op alle veiligheidsaspecten. Zij vertellen u ook welke afschrijvingstermijn op de aangebrachte voorzieningen van toepassing is. Houdt u in gedachten dat alle kosten, risico's, onderhoud en eventuele verzekeringen van uw woningaanpassing voor uw eigen rekening zijn. Bel voor advies ons WoonAdviesTeam via 088 - 3850800.

Uitgelicht

Zoeken