Heerlen, Spoorsingel

Op deze centrale plaats in Heerlen hebben we het plan, om op de plek waar eerst de sporthotel stond, een woongebouw te realiseren. We zijn nog volop bezig om dit plan vorm te geven. We verwachten in 2022 uiteindelijk pas te gaan bouwen. In een kort filmpje geven we een toelichting op de plannen.

Bezoekadres:
Spoorsingel , Heerlen
Website:
http://
Google maps Heerlen, Spoorsingel

Voor een korte toelichting op de plannen klik dan op onderstaande afbeelding:

toelichting door gebiedsontwikkelaar

Op dit braakliggend terrein stond tot voor kort het sporthotel. De gemeente heeft dit laten slopen en Wonen Limburg is eigenaar geworden van deze grond.

 

Appartementen aan de Spoorsingel

In Heerlen bestaat nog steeds vraag naar betaalbare woningen. Daarom hebben we het plan om op deze plek maximaal 20 appartementen te gaan bouwen.

 

Bestemmingsplan moet worden aangepast

Het is nodig om eerst het bestemmingsplan voor deze locatie te laten wijzigen. Deze bepaalt namelijk wat er wel en niet gebouwd mag worden. Ons verzoek om het bestemmingsplan aan te passen is eind september bij de gemeente Heerlen in procedure gegaan. Eind dit jaar is hierover meer bekend.

 

Hoe komt het gebouw eruit te zien?

Wij hebben nog geen bouwplan en we kunnen dus nog niet aangeven hoe het gebouw er precies uit komt te zien. Wat we al wel weten, is dat we volgens het nieuwe bestemmingsplan maximaal 20 appartementen mogen bouwen. Ook weten we dat dit gebouw niet hoger mag worden dan 4 verdiepingen aan de zijde van de Spoorsingel; aan de zijde van de Roebroekergats mag het gebouw 3 verdiepingen hoog zijn.  Bij het maken van het bouwplan houden we hier uiteraard rekening mee.  Parkeerplaatsen voor bewoners komen aan de achterkant.

In onderstaande situatie is in oranje het volledige perceel aangegeven ien n blauw waar het woongebouw gaat komen (bij benadering).   

spoorsingel

Planning

We verwachten dat we in de loop van 2021 de bouwplannen bekend kunnen maken. De nieuwbouw zal pas in 2022 klaar zijn.

Uitgelicht

Zoeken