Uitbetaling huurtoeslag verandert

Ine Rutten

Vanaf 1 januari 2014 verandert de uitbetaling van de huurtoeslag. Tot nu toe maakte de Belastingdienst voor veel huurders de huurtoeslag over aan Wonen Limburg. U betaalde dan het resterende huurbedrag aan ons. Dat gaat nu veranderen. Voortaan ontvangt ú de toeslag van de Belastingdienst op uw eigen rekening. U betaalt dan zelf het volledige huurbedrag aan Wonen Limburg.

Wijziging betaling huurtoeslag

De Belastingdienst maakt voortaan maandelijks - rond de 20e van de maand - de huurtoeslag over naar uw bankrekeningnummer. Als de 20e van de maand in een weekend of op een feestdag valt, wordt er op de eerstvolgende werkdag betaald. De eerste keer dat u de huurtoeslag direct van de Belastingdienst kunt verwachten is rond 20 december 2013.

Huurbetaling volledige huurprijs

Dit betekent dat u met ingang van 1 januari 2014 ons de volledige huurprijs moet betalen. Uw maandlast blijft uiteindelijk hetzelfde, omdat u de huurtoeslag voor die maand al vooraf van de Belastingdienst hebt ontvangen. Maakt u de huur over door middel van een periodieke overboeking, pas dan zelf tijdig het bedrag aan. Mocht het zo zijn dat wij via automatische incasso maandelijks uw huur inhouden, dan wordt het bedrag door ons per januari 2014 automatisch aangepast. Binnenkort ontvangen huurders die te maken krijgen met deze verandering van ons een brief.

Meer informatie

Heeft u vragen over deze wijziging? Bel dan gerust met ons WoonAdviesTeam, telefoonnummer 0800 – 1881 Of mail naar post@wonenlimburg.nl. U bent ook welkom bij een van onze buurtwinkels. Of kijk op www.toeslagen.nl voor meer informatie.

 

Uitgelicht

Zoeken